Να κινηθούν άμεσα για την άδεια των εγκαταστάσεών τους, καλεί τους κτηνοτρόφους ο Αγοραστός

21 September 2016

Να κινηθούν άμεσα για την άδεια των εγκαταστάσεών τους, καλεί τους κτηνοτρόφους ο Αγοραστός

Story Highlights

  • «Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είχαμε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργείται και το είχαμε επισημάνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»
  • «Είναι αδήριτη η ανάγκη να αμβλυνθεί η γραφειοκρατία και να δίνονται γρήγορες λύσεις»

Related Articles

«Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων τροπολογίας με βάση την οποία παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2018 η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών.

«Η παράταση ήταν αναγκαία καθώς ένα μεγάλο τμήμα κτηνοτρόφων δεν είχε προλάβει να ρυθμίσει το ζήτημα της άδειας, κυρίως λόγω προβλημάτων με δημόσιες υπηρεσίες. Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είχαμε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργείται και το είχαμε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επαναβεβαίωσε την πάγια θέση των Περιφερειών για «την ορθολογικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους και στα οποία εμπλέκονται η κεντρική κυβέρνηση, οι Περιφέρειες καθώς και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί.

Είναι αδήριτη η ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο ο αναγκαίος εξορθολογισμός του πλαισίου λειτουργίας ώστε να αμβλυνθεί η γραφειοκρατία, που έχει κόστος και προκαλεί αρνητικές συνέπειες στην οικονομία. Είναι αδήριτη η ανάγκη να δοθούν γρήγορες λύσεις σε μικρά καθημερινά προβλήματα, τα οποία, όταν δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα, ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κάλεσε και τους κτηνοτρόφους «να τακτοποιήσουν χωρίς χρονοτριβή το θέμα της άδειας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, με τη βοήθεια των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να μην διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση και κατασπαταλώνται δυνάμεις κοινωνικές και οικονομικές».

21 September 2016
Banner
Banner