“Nαι” στο ελληνικό γιαούρτι από τους Βρετανούς
Related Articles
Οι σύγχρονοι Βρετανοί, ιδιαίτερα οι Millennials και η Gen Z, αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες, βάζοντας την υγεία στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με έρευνα της British Lion Eggs, το 31% αυτών θέτει καθημερινό στόχο πρόσληψης πρωτεΐνης, επιλέγοντας ως σνακ ελληνικό γιαούρτι (35%) και βραστά αυγά (32%).
Τέλος στα κλασικά γλυκά σνακ
Η παράδοση του απογευματινού τσαγιού με κέικ φαίνεται να υποχωρεί. Σχεδόν το 29% των Βρετανών θεωρεί αυτή τη συνήθεια ξεπερασμένη, ενώ το 45% δηλώνει ότι προτιμά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Ενώ το 54% εξακολουθεί να θεωρεί την ώρα 11:00 κατάλληλη για σνακ, ελάχιστοι στρέφονται σε κλασικές επιλογές όπως το παντεσπάνι Victoria (30%) ή τα παγωμένα ψωμάκια (30%).
Οι νέες αγαπημένες επιλογές
Αντί για γλυκά, οι υγιεινές εναλλακτικές κερδίζουν έδαφος. Οι ξηροί καρποί (19%), τα καρότα με χούμους (16%) και το βραστό αυγό με σπανάκι (14%) είναι πλέον δημοφιλή σνακ. Ακόμα, το 24% προτιμά να καταναλώνει ομελέτα, ενώ το 20% τη συνδυάζει με σολομό.
Γιατί προτιμούν την πρωτεΐνη
Οι κύριοι λόγοι για την προτίμηση σνακ υψηλής πρωτεΐνης είναι η αυξημένη αίσθηση κορεσμού (55%), η υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης (30%) και η διατήρηση του βάρους (23%).
Υγιεινή διατροφή και Social Media
Οι νέες γενιές είναι πιο ευαισθητοποιημένες απέναντι στην υγιεινή διατροφή. Το 48% αποφεύγει τα γλυκά στο γραφείο, ενώ το 74% φέρνει μαζί του σπιτικά υγιεινά σνακ. Μάλιστα, το 27% μοιράζεται τις επιλογές του στα Social Media, χρησιμοποιώντας hashtags όπως #healthy (33%) και #healthysnacking (19%).
Η τάση δείχνει πως οι νεότεροι Βρετανοί απομακρύνονται από τις παραδοσιακές συνήθειες και στρέφονται σε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, καθιερώνοντας νέες διατροφικές προτεραιότητες.
Πηγή: euromeatnews.com