Μπριζόλα-γίγας για την Ημέρα του Πατέρα

19 June 2016

Μπριζόλα-γίγας για την Ημέρα του Πατέρα

Μια όχι και τόσο γνωστή παγκόσμια εορτή είναι η Ημέρα του Πατέρα, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. 19 Ιουνίου σήμερα λοιπόν, γιορτάζουν οι πατεράδες όλου του κόσμου και στην Αγγλία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons σκέφτηκε να αξιοποιήσει τη μέρα εμπορικά και ολίγον ανορθόδοξα. Λάνσαρε λοιπόν τον… μπαμπά της μπριζόλας. The daddy of all steaks.

Ο «μπαμπάκας» είναι μια υπερ-μπριζόλα που η αλυσίδα την ονόμασε… τόμαχοκ (το τσεκούρι των ινδιάνων της Αμερικής, που έδωσε το όνομά του και στους γνωστούς πυραύλους τόμαχοκ). Η μπριζόλα, που ήταν διαθέσιμη στα καταστήματα της αλυσίδας από την Πέμπτη 16 μέχρι την Κυριακή 19 Ιουνίου, κόστιζε 19 ευρώ, ήταν βάρους 1,2 κιλών, έξι φορές βαρύτερη από την μέση μπριζόλα, και πραγματικά μεγάλη: 35 εκατοστά σε μήκος και 20 εκατοστά σε πλάτος. Είναι μια μπριζόλα 14 ημερών, που πωλείται με το οστό.

GIANT STEAK1«Είμαστε σίγουροι ότι η Τόμαχοκ θα προσφέρει στους μπαμπάδες την απόλυτη κρεατοφαγική εμπειρία», δήλωναν οι υπεύθυνοι κρεοπωλείου της αλυσίδας Morrisons. «Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να νικήσετε το θηρίο μόνοι σας, η μπριζόλα μπορεί να σερβιριστεί σε δύο ή και τρεις ανθρώπους».

Δεν είναι εύκολα κατανοητό πώς ήρθε η ιδέα να συνδεθούν οι μπαμπάδες με μια τεράστια μπριζόλα, όπως φαίνεται όμως από τη φωτογραφία, η προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλει κάποιος για να φάει την Τόμαχοκ, δεν θα είναι εύκολη…

 

Πηγή: meatinfo.co.uk

19 June 2016
Banner
Banner