Χρ. Μπρίλης: «Φθάσαμε σήμερα στο σημείο το φθηνό το κρέας να το τρώνε… οι άνθρωποι»

15 February 2017

Χρ. Μπρίλης: «Φθάσαμε σήμερα στο σημείο το φθηνό το κρέας να το τρώνε… οι άνθρωποι»

«Το πλεονέκτημά μας είναι ότι επειδή η παραγωγή είναι τοπική, αγοράζουμε πιο φθηνά». Αυτό αναφέρει ο Χρήστος Μπρίλης, πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Νομού Κορινθίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Meat News. Ο κ. Μπρίλης σημειώνει μάλιστα επ’ αυτού, ότι στην περιοχή του, τα περισσότερα κρεοπωλεία βάζουν ντόπια χοιρινά και αμνοερίφια. «Τα προτιμούν και γιατί είναι η παραγωγή μας, αλλά και γιατί είναι τα καλύτερα».

Για το επίπεδο των παραδοσιακών κρεοπωλείων ο Χρήστος Μπρίλης βλέπει ότι «οι κρεοπώλες είναι πολύ έμπειροι και τα κρεοπωλεία έχουν την καλύτερη ποιότητα, όπως διαπιστώνω από τις επισκέψεις που κάνω στους συναδέλφους. Εμείς ως παραδοσιακά κρεοπωλεία κρατιόμαστε μόνο από την ποιότητα. Αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα και κυνηγά την τιμή. Στα χωριά μια παροιμία λέει ότι το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι. Τώρα δυστυχώς φτάσαμε σε μια κατάσταση να το τρώνε οι… άνθρωποι».

Ο κ. Μπρίλης μίλησε στο περιοδικό μας επίσης για τα ιδιαίτερα προβλήματα που εντοπίζει στον Νομό, για τον τουρισμό και πώς επηρεάζει τους κρεοπώλες, αλλά και για τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στο επάγγελμα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο τεύχος Φεβρουαρίου του Meat News.

15 February 2017
Banner
Banner