Μικρομεσαίοι, εργαζόμενοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης της 30ής Μαΐου

25 May 2018

Μικρομεσαίοι, εργαζόμενοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης της 30ής Μαΐου

Την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, μια κίνηση που θέλει να θέσει τη δική της σφραγίδα και τώρα και στο μέλλον, διοργανώνουν από κοινού την Τετάρτη 30 Μαΐου –ημέρα Γενικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ– δέκα σημαντικοί φορείς επαγγελματιών, εργαζομένων, επιστημόνων και συνταξιούχων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση.

Έχοντας συγκροτήσει την Κοινωνική Συμμαχία και με αφετηρία την Πανεθνική Ημέρα Δράσης της 30ής Μαΐου, όλες οι παραπάνω οργανώσεις δηλώνουν: «Μετά από 8 χρόνια λιτότητας και μια χώρα εγκλωβισμένη σε μια ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία, θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Κοινωνική Συμμαχία αντιτάσσεται έμπρακτα στην πόλωση, ενώνοντας τις δυνάμεις πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους φορέων, ενεργεί συλλογικά με στόχο ένα ρεαλιστικό και δίκαιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης και μια Ελλάδα που δουλεύει, δημιουργεί και πετυχαίνει.

Με αφετηρία την Πανελλαδική Απεργία διεκδικεί εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Η Πανεθνική Ημέρα Δράσης ξεκινά».

Στο πλαίσιο της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις, όπως θα οριστούν από τους τοπικούς φορείς.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

25 May 2018
Banner
Banner