SIAL Paris – μια παγκόσμια συνάντηση του κόσμου της διατροφής

12 July 2018

SIAL Paris – μια παγκόσμια συνάντηση του κόσμου της διατροφής

Στις 21 - 25 Οκτωβρίου η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων δίνει το δικό της ραντεβού στην SIAL Paris 2018, την πιο γνωστή έκθεση τροφίμων στην Ευρώπη. Με την ευκαιρία αυτή χθες 11/7 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, όπου η αναπληρώτρια διευθύντρια του τομέα τροφίμων της διεθνούς έκθεσης Adeline Wancauwelaert έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης.

Η έκθεση που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας και οκτώ (8) διοργανώσεις - παρουσίες σε όλο τον κόσμο αναμένει και φέτος 160.000 επαγγελματίες. Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η διοργάνωση το 99% του χώρου έχει κλειστεί και υπάρχουν 7.200 εκθέτες από 109 χώρες. Το 85% των εκθετών είναι διεθνείς και το 85% είναι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε 21 τομείς, οι οποίοι αναπτύσσονται σε 27 κτίρια. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις δέκα πρώτες χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (ανάμεσα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα). Ο οργανισμός  εξωτερικού εμπορίου Enterprise Greece έχει ήδη οργανώσει το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής που ίσως ξεπεράσει τα 2.000 τ.μ., παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με τη συμμετοχή το 2016. Το ελληνικό περίπτερο θα βρίσκεται στο Hall 2, ανάμεσα στα περίπτερα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει δοθεί έμφαση στις νέες τάσεις που έχουν καταγραφεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι ως κριτήρια για την επιλογή διατροφικών προϊόντων εστιάζουν περισσότερο στην υγεία, την πρακτικότητα, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 κι η οποία αδιαμφισβήτητα θα επαναληφθεί με επιτυχία και φέτος, προωθεί το ρόλο της SIAL ως αναπόσπαστο εφαλτήριο για την προώθηση των αναδυόμενων τομέων και προίοντων, τοποθετώντας τα σε κατάλληλους εκθεσιακούς τομείς. Φέτος λοιπόν, η SIAL Paris προτείνει τον νέο τομέα της “Εναλλακτικής Διατροφής”, ο οποίος συνδυάζει βιολογικά προϊόντα , προϊόντα “Free From”, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμης παραγωγής αλλά και ημικατεργασμένα τρόφιμα, προσφέροντας χώρο για συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και οργανωμένες ξεναγήσεις στους διάφορους τομείς της έκθεσης.

To 2018, δύο νέες προτάσεις κάνουν την επανεμφάνιση τους.

1ον Τα ποτά θα βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο. Και επειδή η SIAL Paris είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη γαλλική βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, τα προϊόντα Made in Franceθα συγκεντρωθούν και θα προωθηθούν υπό τον ίδιο τίτλο!

2ον Ο τομέας “Εξοπλισμός και υπηρεσίες” θα επανέλθει για να δώσει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τις τεχνολογίες και τον εξοπλισμός τους!

Τέλος, δεδομένου ότι η SIAL είναι πλέον η αφετηρία για το μέλλον στον τομέα των τροφίμων, η έκθεση του 2018 χαιρετίζει μια νέα εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες τάσεις.

Το Future Lab”, θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις, παγκόσμιες έρευνες και βιωματικά εργαστήρια. Μια τόσο πλούσια πηγή έμπνευσης για το χώρο μας!

Στη χθεσινή παρουσίαση παραβρέθηκαν τόσο εκπρόσωποι του Enterprise Greece, όσο και η διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία και φέτος θα λειτουργήσει ως πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη SIAL.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προτείνει στους επαγγελματίες επισκέπτες προγραμματισμένες συναντήσεις B2B με τους Γάλλους εκθέτες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ.επικοινωνίας: 210-3625516  ή  στο e-mail : lchatz@promosalons.com

12 July 2018
Banner
Banner