Μια γυναίκα στο τιμόνι της Ομάδας Εργασίας για το Πρόβειο Κρέας, των Copa & Cogeca

05 June 2017

Μια γυναίκα στο τιμόνι της Ομάδας Εργασίας για το Πρόβειο Κρέας, των Copa & Cogeca

Η Γαλλίδα Μισέλ Μπουντουάν, είναι η νέα πρόεδρος στην Ομάδα Εργασίας για το Πρόβειο Κρέας, των οργανώσεων Copa & Cogeca. Η κ. Μπουντουάν είναι προβατοτρόφος η ίδια, με μια φάρμα 57 εκταρίων και 500 προβατίνες. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προβατοτρόφων της Γαλλίας και στο έργο της στην Ομάδα Εργασίας για το Πρόβειο Κρέας, θα την υποστηρίζουν από τη θέση των αντιπροέδρων ο Μάρκο Αντόνιο Καλντερόν Βιγιάλμπα από την Ισπανική Οργάνωση Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών και ο Σάντορ Κούκοβιτς από το Ουγγρικό Αγροτικό Επιμελητήριο.

Η Μ. Μπουντουάν λέει ότι θα εργαστεί για μία νέα στρατηγική προσέγγιση στην προβατοτροφία προκειμένου οι παραγωγοί να έχουν ένα βιώσιμο μέλλον. Αμέσως μετά την εκλογή της μίλησε για την προσφορά της προβατοτροφίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην παραμονή των ανθρώπων στην ύπαιθρο, αν και αυτές οι δηλώσεις έγιναν στο φόντο μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται μάλλον δύσκολη, με τις τιμές παραγωγού να έχουν πέσει σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και με τα εισοδήματα να παραμένουν εύθραυστα.

Η νέα πρόεδρος στην Ομάδα Εργασίας για το Πρόβειο Κρέας συνηθίζει να υπογραμμίζει τα διατροφικά οφέλη του αρνίσιου κρέατος ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και δίνει έμφαση στην ανάγκη να παίρνουν οι παραγωγοί ένα δίκαιο μερίδιο από την τελική τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές για το προϊόν. Η ίδια πάντως δηλώνει αποφασισμένη να ασχοληθεί με την αναγκαιότητα μιας εμπορικής πολιτικής που θα αντιμετωπίζει την εποχικότητα της παραγωγής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αγορά δεν θα πλημμυρίζει από εισαγόμενο προϊόν σε μερικές εποχές του έτους. Τέλος, η ίδια αναδεικνύει ως σημαντικό ζήτημα τις επιθέσεις μεγάλων σαρκοφάγων (λύκος, καφέ αρκούδα, ευρασιατικός λύγκας) στα κοπάδια, θέτοντας σε κίνδυνο τον βιοπορισμό των κτηνοτρόφων.

05 June 2017
Banner
Banner