Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου διαβούλευση για την επισήμανση τροφίμων στην Ευρ. Ένωση
Related Articles
Για την έναρξη διαδικασίας που στοχεύει να διερευνήσει τον αντίκτυπο της επισήμανσης τροφίμων, ενημερώνει η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ.
Η διαδικασία αφορά ολόκληρη την Ευρ. Ένωση και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», που αφορά μεταξύ άλλων πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των κανόνων της Ε.Ε. σχετικά με θέματα επισήμανσης τροφίμων.
Η διαδικασία είναι ανοιχτή έως τις 3 Φεβρουαρίου 2021 στους σχετικούς συνδέσμους εδώ και εδώ.
Οι πρωτοβουλίες αφορούν στην επισήμανση προέλευσης πρωταρχικού συστατικού τροφίμων, στη διατροφική επισήμανση πρόσθιου πεδίου της συσκευασίας τροφίμων, στα διαθρεπτικά περιγράμματα και στη επισήμανση του χρόνου διατηρησιμότητας των τροφίμων.