Μέχρι 16 Φεβρουαρίου η πληρωμή για τα βοσκοτόπια, συναρμόδιες οι Περιφέρειες

29 December 2017

Μέχρι 16 Φεβρουαρίου η πληρωμή για τα βοσκοτόπια, συναρμόδιες οι Περιφέρειες

Στην τροποποίηση της προηγούμενης Απόφασης σχετικά με τη μίσθωση βοσκήσιμων γαιών, προχώρησε ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Μετά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης μισθωμάτων βοσκήσιμων γαιών, και για το οποίο έκαναν λόγο τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι φορείς κτηνοτρόφων, ο κ. Τσιρώνης εξέδωσε τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016, (Β΄ 2848) «Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης» απόφασης του ΥΠΑΑΤ.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, με τα νέα δεδομένα, παρατείνεται η πληρωμή μέχρι 16 Φεβρουαρίου του 2018, καθιστώνται συναρμόδιες στη διαδικασία για την έγκαιρη είσπραξη των μισθωμάτων και οι Περιφέρειες, και διασφαλίζονται οι κτηνοτρόφοι από καθυστερήσεις πληρωμών που δεν οφείλονται σε δική τους υπαιτιότητα, με στόχο να αποτραπεί η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων σε όλη την επικράτεια.

29 December 2017
Banner
Banner