Μέτρα για τους επαγγελματίες προτείνει ο Δημ. Γαλανάκης

14 March 2020

Μέτρα για τους επαγγελματίες προτείνει ο Δημ. Γαλανάκης

Related Articles

Ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση απευθύνει ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας Δημήτρης Γαλανάκης, προτείνοντας την αναστολή του μέτρου των ηλεκτρονικών τιμολογίων και την παράταση στη δεύτερη ευκαιρία διακανονισμού στον ΕΦΚΑ.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Γαλανάκη:

Θα ήθελα να κάνω δυο προτάσεις βοήθειας προς τους επαγγελματίες της Ελλάδος χωρίς ιδιαίτερο κόστος για το κράτος.

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια ιδιαίτερη δύσκολη για όλη την Ελληνική κοινωνία. Η επικοινωνία αλλά και η οικονομία μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού κλονίζεται και όλα τα προϋπάρχοντα δεδομένα της ομαλής ζωής μας ανατρέπονται. Θα ήθελα με αυτήν την επιστολή μου να ζητήσω δημόσια αλλά και να προτείνω την αναβολή ορισμένων προγραμματισμένων μέτρων που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά.

Να αναβληθεί προς το παρόν η εκτέλεση της απόφασης για ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ των ταμειακών μηχανών καθώς και η έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων διότι αυτό προϋποθέτει ένα σοβαρό κόστος για τους επαγγελματίες που δεν μπορούν να αντέξουν αυτή τη στιγμή λόγω συνθηκών, επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης των επαγγελματιών από επίσημα όργανα, Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες με τη συμμετοχή αρμοδίων υπαλλήλων και υπηρεσιών.

Προτείνω:

α) Να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με το υπάρχον φορολογικό σύστημα για 2 τουλάχιστον μήνες και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

β) Επίσης θα βοηθούσε ιδιαίτερα η παράταση 2 μηνών της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση δεύτερης ευκαιρίας διακανονισμού 120 δόσεων στο ΕΦΚΑ που λήγει στις 31 Μαρτίου. Η τεράστια πτήση της αγοραστικής κίνησης παράλληλα με της υπάρχουσες τρέχουσες υποχρεώσεις των (ΔΕΚΟ, ενοίκια, δάνεια, ρυθμισμένες δόσεις σε τράπεζες και εφορία) καθιστούν έως αδύνατη την ένταξη τους στη ευκαιρία που τους δίνεται με αποτέλεσμα να παραμείνουν ανασφάλιστοι στις δύσκολες αυτές συνθήκες που ζούμε.

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Δημήτριος Γαλανάκης

14 March 2020
Banner
Banner