Μετά τη “Νίκας”, στόχος η ΒΙΚΗ για τον Θεοδωρόπουλο

04 July 2017

Μετά τη “Νίκας”, στόχος η ΒΙΚΗ για τον Θεοδωρόπουλο

Με την εξαγορά της ΒΙΚΗ σχεδιάζει να συνεχίσει την επέκτασή του στη βιομηχανία κρέατος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο επικεφαλής της Chipita, που είναι από χθες τυπικά και αφεντικό στη «Νίκας», ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της δεύτερης ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙΚΗ) προκειμένου να την εξαγοράσει.

Τα σχέδια του Σπ. Θεοδωρόπουλου για παρουσία στη βιομηχανία αλλαντικών δεν είναι καινούργια. Εδώ και ένα εξάμηνο όμως οριστικοποιήθηκε η εξαγορά της «Νίκας», και έκτοτε όλοι γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. (Για το σίριαλ της εξαγοράς της «Νίκας», εδώ και εδώ).

Όπως πάντως αναφέρει σε εκτεταμένο ρεπορτάζ η ιστοσελίδα kathimerini.gr, ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι σε θέση να κάνει κάποια ασφαλή πρόβλεψη για τον χρόνο ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τη ΒΙΚΗ. Κι αυτό διότι, όπως και στην περίπτωση της «Νίκας», θα απαιτηθεί αναδιάρθρωση του δανεισμού και επομένως θα πρέπει να διασφαλισθεί η συναίνεση των πιστωτριών τραπεζών. Στην περίπτωση, μάλιστα, της ΒΙΚΗ η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς η εταιρεία είχε λάβει δάνειο και από την ΑΤΕbank, το οποίο έχει μεταφερθεί στην ειδική εκκαθάριση που διενεργεί η εταιρεία PQH.

Πρωταρχικός στόχος του κ. Θεοδωρόπουλου, αναφέρει η kathimerini.gr, είναι η επιστροφή της «Νίκας» σε τροχιά ανάπτυξης. Κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται ήδη, καθώς, όπως ανέφερε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Αγγελική Οικονόμου, το μερίδιο της «Νίκας» τον Μάιο του 2017 είχε διαμορφωθεί σε 17% ως προς τον όγκο και σε 15,3% ως προς την αξία από 11,8% και 13,3%, αντιστοίχως, στο τέλος του 2016.

Σημειώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΙΚΑΣ που εξελέγη για τριετή θητεία από τη χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1) Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος

2) Αλέξανδρος Βουσβούνης, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

3) Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4) Γεώργιος Γιατράκος, Εκτελεστικό Μέλος

5) Άρτεμις Ντούσια, Εκτελεστικό Μέλος

6) Στυλιανός Αργυρός, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

7) Θεμιστοκλής Μακρής, Μη Εκτελεστικό Μέλος

8) Σωτήρης Σεϊμανίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

9) Νικόλαος Μαρκόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

10) Βασίλειος Κωνσταντινίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

04 July 2017
Banner