Νέα πρόταση για παγκόσμια μείωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων

16 May 2022

Νέα πρόταση για παγκόσμια μείωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Η Compassion in World Farming (CIWF) είναι μια οργάνωση η οποία ασκεί πιέσεις για την ευζωία των ζώων. Εκστρατεύει κατά των ζωντανών εξαγωγών ζώων, ορισμένων μεθόδων σφαγής ζώων και όλων των συστημάτων εργοστασιακής εκτροφής. H oργάνωση υπέβαλε, τις τελευταίες μέρες, αναφορά στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καλώντας τον πρωθυπουργό να εισαγάγει πολιτικές που θα μειώσουν την ποσότητα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων προκειμένου να βοηθήσουν στη μείωση της αυξανόμενης παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την CIWF, πάνω από 53.000 άτομα υπέγραψαν την αίτηση προτρέποντας τους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών να εφαρμόσουν αλλαγές και να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη χώρα τους, προκειμένου να μειώσουν τα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπονται από τον κτηνοτροφικό τομέα. Εκτός από την παράδοση της αναφοράς στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει επίσης σταλεί αντίστοιχη αναφορά στους ηγέτες της Αμερικής, της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της ΕΕ, της Νότιας Κορέας, της Κίνας, της Νότιας Αφρικής και της Ιαπωνίας.

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβουν  τα κεφάλια τους στην άμμο», αφού αγνοούν την τρέχουσα κλιματική κατάσταση», δήλωσε η Sarah Moyes, επικεφαλής των εκστρατειών στο Compassion in World Farming και συνέχισε:

«Πρέπει να μειώσουμε δραστικά τη συνολική παγκόσμια κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, γι' αυτό απευθύναμε το αίτημά μας σε ηγέτες ισχυρών χωρών ή και μεμονωμένα περιοχών που καταναλώνουν κρέας», πρόσθεσε η Sarah Moyes.

Πηγή: thepoultrysite.com

16 May 2022
Banner
Banner