Έχουν μεγάλες δυνατότητες τα προϊόντα κρέατος βουβαλιού της Κερκίνης

15 September 2016

Έχουν μεγάλες δυνατότητες τα προϊόντα κρέατος βουβαλιού της Κερκίνης

Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος των εκτροφέων Βουβαλιών, Τρύφων Γεντσίδης έθεσε στο τραπέζι τα ζητήματα της καταβολής των ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους αυτόχθονων φυλών ζώων καθώς και των ενισχύσεων για βιολογικά προϊόντα. Ιδιαίτερα εστίασε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την κατανομή των βοσκοτόπων οι κτηνοτρόφοι της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια από την πλευρά της νέας Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων πληρωμών που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια και στη βεβαιότητα ανταπόκρισης στις υστερήσεις πληρωμών των βιολογικών και των αυτόχθονων φυλών. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την προκλητική δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της εκτροφής βουβαλιού όπως και την τυποποίηση και μεταποίηση του υγιεινού γάλακτος και κρέατος των ζώων που εκτρέφονται στο προστατευόμενο από τη Συνθήκη Ramsar οικοσύστημα του ποταμού Στρυμόνα και της Λίμνης Κερκίνης.

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τους βουβαλοτρόφους τις συνέργειες για την αξιοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με τη λειτουργία Ομάδας Παραγωγών και την καθετοποιημένη δράση της.

Τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του βουβαλιού της Κερκίνης με την απαιτούμενη πιστοποίηση, με την ενσωμάτωση της καινοτομίας και σοβαρό σχεδιασμό, έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τη θέση που τους αρμόζει στα απαιτητικά ράφια των καταστημάτων gourmet και βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας πολύ καλό εισόδημα για τους παραγωγούς-βουβαλοτρόφους και την τοπική οικονομία.

15 September 2016
Banner
Banner