ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013
Περιεχόμενα:
- Ο Επίκουρος Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Γεώργιος Βαλεργάκης, προτείνει μια άλλη διέξοδο για το έλλειμμα που υπάρχει στην παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων και τονίζει: Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής.
- Με τι κριτήρια επιλέγει ο έμπορος ένα σφάγιο. Ο διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Γιάννης Κωτσέλης δίνει πρακτικές συμβουλές στους εμπόρους κρέατος.
- Ο ελληνικός αυτόχθων μαύρος χοίρος. Ο Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου γράφει για την προσπάθεια δημιουργίας ποιοτικών παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων με στόχο την στήριξη της κτηνοτροφίας.
- Αξιολόγηση και έλεγχος των κρεατοσκευασμάτων ωρίμανσης. Γράφουν οι Σπ. Γεωργάκης και Αναστ. Γεωργάκη - Σχιζονίκα.
- Στην τελική ευθεία η αναδιοργάνωση του ΥΠΑΑ&Τ. Ασαφή σημεία στην πρόταση για τον νέο Οργανισμό, κριτική ότι δεν προάγει τον πρωτογενή τομέα.
- Συνέντευξη με τον Αθανάσιο Σκορδά, υφυπουργό Ανάπτυξης: Το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει λύσεις σε προβλήματα των επαγγελματιών.
- Συνέντευξη με τον Χάρη Πανταζή: Υπάρχει υποδομή και θέληση για να αυξηθεί η πάχυνση βοοειδών.
- Ανασκόπηση της αγοράς κρέατος το 2012. Ο κ. Σωτήρης Ναυπλιώτης, αναλύει και επισημαίνει.
- Με την πένα του κρεοπώλη. Ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Θωμάς Χαρίσης, σχολιάζει και παρατηρεί