Με χαιρετισμό της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ και σημαντικές εισηγήσεις η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου Κρέατος

01 February 2019

Με χαιρετισμό της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ και σημαντικές εισηγήσεις η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου Κρέατος

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Meat News στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia 2019.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία έκανε λόγο για τη στροφή στην ποιότητα που όλο και πιο φανερά εκδηλώνει ο σύγχρονος καταναλωτής, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα για ποιοτικά τρόφιμα. Αυτή την τάση, ανέφερε η κ. Τελιγιορίδου, την αντιλαμβάνεται ο κτηνοτρόφος, όπως και όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του κρέατος.

Η υφυπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σκέψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου η επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα να γίνει μέσα από καλές πρακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΥΠΑΑΤ αποδίδει ξεχωριστή σημασία στη συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους επιστήμονες, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο του κρέατος.

Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο που δέχεται το κρέας από μερίδα καταναλωτών, όπως έχει εκφραστεί τον τελευταίο καιρό και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι έχει τη θέση του στη μεσογειακή διατροφή, απαραίτητη όμως, όπως τόνισε, είναι η προϋπόθεση της ασφάλειας και της ποιότητας στην παραγωγή και τη διακίνησή του.

Του χαιρετισμού της υφυπουργού είχαν προηγηθεί οι χαιρετισμοί του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιώργου Κατερίνη, εκδότη του περιοδικού Meat News, του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητή Σπύρου Ραμαντάνη, του προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας Απόστολου Ράντσιου, του Προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και προέδρου Κτηνιατρικής ΑΠΘ Καθηγητή Νικολάου Παπαϊωάννου, και εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Άγγελου Ζαμάνη.

Το Συνέδριο συνεχίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σήμερα Παρασκευή 1/2 μέχρι τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.

01 February 2019
Banner
Banner