Με μαζική συμμετοχή «δημιουργήθηκε» η Ένωση Σφαγείων Ελλάδος

20 November 2017

Με μαζική συμμετοχή «δημιουργήθηκε» η Ένωση Σφαγείων Ελλάδος

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος των βιομηχανικών σφαγείων προχώρησε σε αλλαγή του καταστατικού του και πλέον καλύπτει όλα τα σφαγεία της χώρας (ιδιωτικά, συνεταιριστικά, δημοτικά, πτηνοσφαγεία κ.λπ.) Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με σημαντική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, ψήφισε ομόφωνα το νέο όνομα, που πλέον είναι Ένωση Σφαγείων Ελλάδος, ενώ εξέλεξε και νέα διοίκηση.

Κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν η συμμετοχή του κλάδου στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος. Αυτό που αποφασίστηκε είναι αφενός η τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να μπορεί πλέον η Ένωση να συμμετέχει σε άλλες οργανώσεις και αφετέρου να ζητηθεί η συμμετοχή και επίσημα εφόσον αλλάξει το καταστατικό της ΕΔΟΚ και προβλεφθεί η εκπροσώπηση των σφαγείων στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Παρών στη συνέλευση ήταν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Θ. Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος κάλεσε την Ένωση να συμμετάσχει στην ΕΔΟΚ, παρά τις ενστάσεις, αφού όπως τόνισε «συμμετέχοντας μπορείτε να βελτιώσετε ή να αλλάξετε αποφάσεις, όπως αυτή για τις εισφορές».

Σύντομες ενημερωτικές παρουσιάσεις έκαναν ακόμα οι κτηνίατροι Ε. Σωσσίδου, από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνώντου ΕΛΓΟ - Δήμητρα, η οποία μίλησε για την ευζωία, Α. Λάγιου και Π. Παπαδάκη από τις κεντρικές κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, οι οποίες έδωσαν πρακτικές συμβουλές με βάση την εμπειρία, αλλά και τις νεώτερες νομοθετικές αλλαγές.

Στο τέλος της συνέλευσης εκλέχθηκαν:

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε ως εξής (δίπλα στα ονόματα οι κωδικοί των σφαγείων):

Πρόεδρος: Βασίλης Μεγαλοβασίλης S40

Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Αρκούδας S34

Γεν. Γραμματέας: Αθανάσιος Πούλος S98

Ταμίας: Σάββας Τσοποζίδης S55

Μέλος: Γιώργος Βαβλιάρας S120

Αναπλ. Μέλη: Κων/νος Μαρίγκος S10, Νίκος Μπατάλας S30

Η Εξελεκτική Επιτροπή:

Χρήστος Πετρίδης S10

Μαρία Σαββοπούλου S39

 

20 November 2017
Banner