Με επενδύσεις 20 εκατ. γιορτάζει τα 60 χρόνια της η ΠΙΝΔΟΣ

14 June 2018

Με επενδύσεις 20 εκατ. γιορτάζει τα 60 χρόνια της η ΠΙΝΔΟΣ

Με μια μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, γιόρτασε χθες (13/6) τα 60 χρόνια του ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ. Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, μεγάλων επιχειρήσεων και συνεργατών, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε στην ιστορία του και τόνισε την σημασία που παίζει στην οικονομία της Ηπείρου, με 500 συνεταίρους και σχεδόν 1.000 εργαζόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Τσελέπης. Σημειώσαμε ακόμα την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και του βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΕΔΟΚ Λ. Γίτσας και Α. Γεωργούδης, ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Σ. Πέρρος, οι πρόεδροι των κρεοπωλών της Αθήνας Β. Ντεληφιλιππίδης και του Πειραιά Ν. Παπαλαμπόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΒΕΚ Γ. Οικονόμου κ.ά.

Από τους αριθμούς που παρουσίασε ο κ. Δημητρίου ξεχωρίζουμε:

  • Η ΠΙΝΔΟΣ παράγει πάνω από 600.000 κοτόπουλα την εβδομάδα
  • Κατέχει μερίδιο αγοράς 35%, με συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια
  • Ο τζίρος της το 2015 ήταν 193 εκατ. ευρώ, το 2016 ανέβηκε στα 209 εκατ. και το το 2017 αναμένεται να κλείσει στα 220 εκατ.
  • Μέσα στην 9ετία της κρίσης πραγματοποίησε σχεδόν 300 προσλήψεις.
  • Αυτή την περίοδο τρέχει πέντε προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς.

Επενδύσεις 20 εκατομμυρίων

Για την επόμενη πενταετία (2018 - 2020) η ΠΙΝΔΟΣ υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει: νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής και πρόγραμμα μηχανογράφησης της παραγωγής.

 

14 June 2018
Banner
Banner