Λευτέρης Γίτσας: Είστε βρικόλακες

27 April 2016

Λευτέρης Γίτσας: Είστε βρικόλακες

Με ένα αιχμηρό κείμενο που μας έστειλε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Λευτέρης Γίτσας, καταφέρεται κατά όλων εκείνων, οι οποίοι οδηγούν σε απαξίωση την τιμή του αμνοεριφίου, τους οποίους ονομάζει χαρακτηριστικά "βρικόλακες". Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο:

Θέλω να μιλήσω, να ουρλιάξω, να καταγγείλω τις πρακτικές ορισμένων είτε είναι έμποροι διακινητές κρεάτων, είτε είναι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τελευταία πάνε να τα μιμηθούν και οι μικρότερες αλυσίδες ιδίως της Αττικής. Δεν με νοιάζει αν λέγονται Μασούτης ή Βασιλόπουλος κ.λ.π, ας λέγονται όπως θέλουν. Εγώ ένα έχω να πω ότι όλοι τους είναι ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ που πίνουν αίμα.

Ορισμένοι έμποροι, ευτυχώς η μειοψηφία, με μόνη τους περιουσία μια φουσκωμένη τσέπη με χρήματα και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, λυμαίνονται κυριολεκτικά την ύπαιθρο και βάζουν στο χέρι ανήμπορους κτηνοτρόφους, παίρνοντας τους τα αρνιά, ή εισάγουν από τα Σκόπια και τη Ρουμανία.

Επίσης προμηθεύονται προ δύο μηνών και πλέον αρνιά, όταν η τιμή τους είναι 3 με 3,5 ευρώ το κιλό, τα διατηρούν σε ψύξη με ειδική διαδικασία και τα βγάζουν το Πάσχα αποκρύπτοντας την ημερομηνία σφαγής, προσφέροντας τα χαμηλά, καταστρέφοντας όποια προσδοκία είχαν οι παραγωγοί να κερδίσουν κάτι αυτή την χρονιά.

Βεβαία, όπως λέει και ο σοφός λαός μας «το γαμ…σι θέλει δύο» έτσι και στην περίπτωση αυτή το ντουέτο συμπληρώνει το σούπερ μάρκετ. Εκεί απευθύνεται ο καταναλωτής που δεν γνωρίζει από κρέατα και ο πωλητής θα του πωλήσει εύκολα αυτό που σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν σε ένα παραδοσιακό κρεοπωλείο, που όχι μόνο έχει καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη, αλλά και τον εκπαιδεύει συνεχώς στην γνώση των κρεάτων.

Και άντε ο έμπορος, ο μεσάζων, είναι ο «τζαμπάζης» της αγοράς, είναι ο κυνηγός. Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ τι είναι, τι ρόλο παίζει; ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΑΙΜΑ. Το αίμα των κτηνοτροφών, που για μια άλλη χρονιά χάνουν το εισόδημα τους με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν ακόμη περισσότεροι φέτος. Και γιατί όλα αυτά; Για να πουλήσουν οι βρικόλακες καμία σερβιέτα κ.λπ. περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους και μάλιστα κοροϊδεύοντας τους Έλληνες καταναλωτές γιατί είναι επιβεβαιωμένο ότι όλα τα προϊόντα τους τα πωλούν στην Ελλάδα της κρίσης πολύ πιο ακριβά από ότι πωλούνται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ναι κύριοι, που αμφιβάλω ότι είστε κύριοι ΕΙΣΤΕ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ. Δε διστάζετε για ένα εφήμερο και αμφισβητούμενο κέρδος να χτυπάτε την ελληνική κτηνοτροφία, να την διαλύετε, να προκαλείτε εγκατάλειψη, μείωση παραγωγής και απασχόλησης, να στερείται πόρους η εθνική οικονομία, να ξενιτεύονται τα παιδιά μας, να μην έχουμε σε λίγο Ελληνικά τρόφιμα, να εξαρτόμαστε διατροφικά από άλλες χώρες, αλλά και να παραπλανάτε και τον καταναλωτή.

Αλλά δεν φταίει κάνεις άλλος, φταίνε οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι οι όποιοι δεν αντέδρασαν έγκαιρα, αποτρεπτικά, όπως ομολογούν, και τώρα διαπίστωσαν πως το κακό έγινε για μια ακόμη φορά. Πήραν όρκο όμως, ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι τόσο δυναμική και αποτελεσματική η παρέμβαση εναντίον αυτών που θα θελήσουν να επαναλάβουν πρακτικές προσφορών στο αρνί και το κατσίκι τις ημέρες του Πάσχα, που θα μείνει στην ιστορία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το πάθημά τους. Το τι θα γίνει δεν θα το αποκαλύψουν τώρα, το σίγουρο είναι όμως ότι εκείνα τα καταστήματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, και να κάνουν τα ίδια.

27 April 2016
Banner