Μια γυναίκα χοιροτρόφος στο τιμόνι της Copa – Οι προτεραιότητες της Chr. Lambert

21 September 2020

Μια γυναίκα χοιροτρόφος στο τιμόνι της Copa – Οι προτεραιότητες της Chr. Lambert

Νέο πρόεδρο έχει πλέον ο φορέας εκπροσώπησης των Ευρωπαίων αγροτών, Copa. Για την ακρίβεια, «νέα πρόεδρο».

Η Christiane Lambert, που εξελέγη στη θέση αυτή για την επόμενη διετία, προέρχεται από την γαλλική FNSEA, και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς τους επόμενους μήνες θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο προϋπολογισμό της Ένωσης και τη μελλοντική Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ).

Η Christiane Lambert διαδέχεται τον Joachim Rukwied (DBV, Γερμανία) στη θέση του προέδρου.

Η Lambert, χοιροτρόφος από το Main-et-Loire, σε δήλωσή της με αφορμή την εκλογή της απαριθμεί μερικές από τις κορυφαίες προτεραιότητές της ξεκινώντας από την αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες. Επιπλέον, εκτιμά ότι οι αβεβαιότητες είναι πολλές. «Είτε πρόκειται για την ΚΓΠ, τη Στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», την Πράσινη Συμφωνία, τη διαδικασία του Brexit ή το σχέδιο ανάκαμψης, πρέπει να βρούμε συλλογικές απαντήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. στο εγγύς μέλλον. Πιστεύω ακράδαντα ότι η γεωργία είναι ένας στρατηγικός τομέας για την Ευρώπη - η κρίση COVID το έδειξε αυτό».

Σχολιάζοντας την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Lambert σημειώνει: «Στην Copa είμαστε πεπεισμένοι ότι η ευρωπαϊκή γεωργία μπορεί να είναι ταυτοχρόνως παραγωγική, ανταγωνιστική και αειφόρα. Η ΚΓΠ και η Πράσινη Συμφωνία πρέπει να ορίσουν έναν στόχο παραγωγής για την Ε.Ε., που θα εγγυάται τρόφιμα για όλους, για όλες τις αγορές, για όλα οικογενειακή εισοδήματα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους όρους ιχνηλασιμότητας και τις απαιτήσεις υγείας».

Τη νέα πρόεδρο της Copa θα υποστηρίζουν στο έργο της έξι νεοεκλεγέντες αντιπρόεδροι: Tim Cullinan (IFA, Ιρλανδία), Palle Borgström (LRF, Σουηδία), Massimiliano Giansanti (Confagricoltura, Ιταλία), Pedro Gallardo (ASAJA, Ισπανία), Mladen Jakopović (HPK, Κροατία) και Roomet Sõrmus (EPKK, Εσθονία).

21 September 2020
Banner
Banner