kyd.gov.gr – Ψηφιακά η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ

13 May 2020

kyd.gov.gr – Ψηφιακά η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην υλοποίηση της υπηρεσίας – πλατφόρμας για την Απομακρυσμένη Υποβολή Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΑΥΑΕΑΕ) προχωρεί η Πολιτεία, προκειμένου ο πολίτης – αγρότης να εξυπηρετείται δωρεάν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού τηλεφώνου του, δίχως δηλαδή να απαιτείται η φυσική του παρουσία.

Η εξέλιξη κατέστη δυνατή με τη συνεργασία των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη.

Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τα εργαλεία του gov.gr και του κυβερνητικού νέφους (G-cloud), o ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει τη δυνατότητα σε περίπου 650.000 δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων να επικοινωνήσουν μέσω τηλεσυνάντησης – τηλεδιάσκεψης με οποιοδήποτε από τα 450 ενεργά πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης επιλέξουν, από όποιο σημείο βρίσκονται.

Η εξυπηρέτηση των αγροτών γίνεται στη διεύθυνση kyd.gov.gr.

Προκειμένου ο αγρότης να συνδεθεί στην πλατφόρμα, πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ή σε ένα «έξυπνο» κινητό την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στη δικτυακή διεύθυνση https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synelixis.kya.

H ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς taxisnet σύμφωνα με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και ακολούθως επιλέγεται από τον χρήστη το Κέντρο που θα τον εξυπηρετήσει. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή δράση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ενώ σύντομα θα επεκταθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά προς τους αγρότες.

[Image by athree23 from Pixabay]

13 May 2020
Banner
Banner