Και οι κτηνίατροι στους κλάδους που θα στηριχθούν οικονομικά λόγω της υγειονομικής κρίσης

30 March 2020

Και οι κτηνίατροι στους κλάδους που θα στηριχθούν οικονομικά λόγω της υγειονομικής κρίσης

Ο κλάδος των κτηνιάτρων είναι μεταξύ εκείνων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θ. Σκυλακάκης, στις πληττόμενες δραστικά επιχειρήσεις για τις οποίες προβλέπονται αναστολές φορολογικές και ασφαλιστικές και αποζημίωση ειδικού σκοπού, προστίθενται από τον Απρίλιο και οι κτηνίατροι.

Λίγο νωρίτερα, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργόυς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ζητούσε την ένταξη των Κτηνιάτρων Ελευθέρων Επαγγελματιών στους κλάδους που θα στηριχθούν οικονομικά λόγω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: «Οι ιδιώτες κτηνίατροι, ως επαγγελματίες υγείας, είναι υποχρεώμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους διασφαλίζοντας την υγεία των ζώων, συντροφιάς και παραγωγικών. Επιπλέον, συμμετέχουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας,  με την συμβολή τους στον έλεγχο των ζωοανθρωπονόσων, αλλά και στον έλεχγο των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Ο καθολικός περιορισμός των μετακινήσεων που επιβλήθηκε, έχει σαν συνέπεια την δραματική πτώση του κύκλου εργασιών των κτηνιατρικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών κτηνιάτρων να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ή ακόμη και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Επειδή οι κτηνίατροι πλήττονται από την κρίση όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες της χώρας, αλλά και του κλάδου της υγείας, όπως ιατροί και οδοντίατροι.

Επειδή οφείλουν παραμείνουν στη θέση τους, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΖΗΤΑΜΕ να συμπεριληφθούν και οι κωδικοί ΚΑΔ 75 και 47.7.74.13 στη δέσμη μέτρων στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από την κρίση».

30 March 2020
Banner
Banner