Ξεκινά σήμερα η Freskon

23 April 2015

Ξεκινά σήμερα η Freskon

Στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε στρατηγικό «παίκτη» του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στοχεύει η 1η Freskon,η οποία ξεκινά σήμερα.
Η πρώτη αυτή διεθνής διοργάνωση φρούτων και λαχανικών,την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατάφερε να προσελκύσει 198 εκθέτες, πάνω από 200 εμπορικούς επισκέπτες, εκ των οποίων οι 120 είναι οι ξένοι hosted buyers που έχει προσκαλέσει η ΔΕΘ-Helexpo από 21 χώρες, ενώ έχουν προγραμματισθεί περισσότερα από 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού». Οι εκθέτες της Freskon καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από την παραγωγή, διακίνηση, εμπορία, εξοπλισμό, υλικά συσκευασίας και υπηρεσίες του κλάδου και θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ,εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών-δικτύων διανομής.
Την στήριξη της στην προσπάθεια που κάνει η ΔΕΘ-Helexpo εξέφρασε για την Freskon η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Υπογράμμισε δε τη σημασία διοργάνωσης της νέας έκθεσης στη Μακεδονία,κατεξοχήν παραγωγική περιοχή φρούτων και λαχανικών,ενώ τόνισε πως η Freskon δείχνει τον δρόμο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή και αποδεικνύει πως υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό.
Στο εκθεσιακό κενό που υπήρχε στον κλάδο και το οποίο έρχεται να καλύψει η Freskon αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η νέα αυτή διοργάνωση στοχεύει να γίνει πραγματικά διεθνής. Ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη η Freskon συμπληρώνει το παζλ των εκθεσιακών δράσεων της ΔΕΘ-Helexpo που αφορούν τον πρωτογενή τομέα (Agrotica-Zootechnia).Όπως τόνισε, η Freskon αποτελεί και τη μοναδική διοργάνωση του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική.

23 April 2015
Banner