Ξεκινά την Τετάρτη το 31ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΖΕ

04 October 2016

Ξεκινά την Τετάρτη το 31ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΖΕ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ξεκινά το 31ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας. Το Συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες (Συνεδριακό Κέντρο SIRIS Hotel) με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών.

Πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, το πρόγραμμα προβλέπει περιήγηση στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, θέμα για το οποίο θα υπάρχει και ξεχωριστή ανακοίνωση από την Αικατερίνη Περιστέρη, τ. Προϊσταμένη ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει επίσης γενικά θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και την περιοχή όπου διεξάγεται το Συνέδριο, τις Σέρρες: «Η κτηνοτροφία στην Π.Ε. Σερρών: προβλήματα και προοπτικές» (Λ. Βαρούδης, προϊστάμενος ΔΑΟΚ Π.Ε. Σερρών), «Η εξέλιξη και οι προοπτικές ανάπτυξης της βουβαλοτροφίας» (Ανδ. Γεωργούδης, τ. Καθηγητής ΑΠΘ), «Η κτηνοτροφία ως μοχλός ανάπτυξης της Εθνικής μας Οικονομίας» (Γ. Ζέρβας, Καθηγητής ΓΠΑ), «Γάλα Ημέρας Σερρών: Καινοτομία στο γιαούρτι για ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό» (Π. Τσινάβος, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.).

Τις επόμενες ημέρες του Συνεδρίου της ΕΖΕ ακολουθούν παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών διαρθρωμένες σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Εκτροφή, Γενετική – αναπαραγωγή – ευζωία, Διατροφή, Διατροφή – ποιότητα προϊόντων.

04 October 2016
Banner
Banner