Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 6η FOOD EXPO

07 March 2019

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 6η FOOD EXPO

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι προετοιμασίες των διοργανωτών για την 6η FOOD EXPO που πραγματοποιείται στις 16-18 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.

To Meat News συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στον τομέα κρέατος, που αναπτύσσεται στο Hall 2, στο stand E 50.

Με τον «αέρα» μίας έκθεσης διεθνούς εμβέλειας, η 6η FOOD EXPO θα αποτελέσει μία κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά και όπως αναμένουν οι διοργανωτές, «θα αυξήσει την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή των επισκεπτών της, προσελκύοντας 65.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης! Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν περισσότερες από 1.000 ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας, έτσι ώστε να επιλέξουν από τους καλύτερους και να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους. Επίσης, με τον έντονο διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση θα τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με 250 ξένους εκθέτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές».

Συμμετέχουν όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και 6 Δήμοι της Αττικής

Τη μεγάλη δυναμική της FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, και ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο. Τέλος, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Παράλληλα, στην έκθεση θα συμμετάσχουν και πολλά Επιμελητήρια και συγκεκριμένα: Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χαλκιδικής, Σερρών, Αχαΐας, Ηλείας, Σάμου, Δωδεκανήσων, Χανίων.

250 ξένοι εκθέτες

Η FOOD EXPO, μέσα σε 6 μόλις χρόνια αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα Τρόφιμα και Ποτά στην ΝΑ Ευρώπη! Φέτος η FOOD EXPO θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 23 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρος, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

900 σημαντικοί διεθνείς hosted buyers, 17.500 Β2Β meetings

Mε στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, η FOOD EXPO 2019 στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους από 5.000 food traders από μεγάλες αγορές - στόχους, από τους οποίους oι 900 πιο σημαντικοί έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Hosted Buyer» της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από 75 μεγάλες αγορές-στόχους από ολόκληρο τον κόσμο όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ιαπωνία, Καναδάς, Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης, όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. Όλοι αυτοί στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 17.500 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2019.

Ο Λίβανος τιμώμενη χώρα

Τους μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς του Λιβάνου αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της κουζίνας της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 6ης Food Expo 2019. Το εθνικό περίπτερο του Λιβάνου πρόκειται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 120 τ.μ. στο Hall 1 και αναμένεται να συμμετάσχουν 10 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών της χώρας. Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις αυτές που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: Ξηρούς καρπούς, Αγροδιατροφικά προϊόντα, Καφέ, Σοκολάτα, Σιροπιαστά γλυκά, Λουκούμια, Κρασί, Ελαιόλαδο και Φρούτα και Λαχανικά, και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής τους.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στη διάρκεια της FOOD EXPO 2019, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες εκδηλώσεις όπως το Μediterranean Food Stage όπου με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιμαγείρων και chefs από την Ελλάδα, θα αναδειχθούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από τις Περιφέρειες της χώρας μας. Επίσης, η Επιστημονική λέσχη ΦΙΛΑΙΟΣ θα απονείμει τα Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα και βιολογικά ελαιόλαδα στους νικητές του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ 2019 και θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με την FOOD EXPO 2019 στο ειδικά διαμορφωμένο Food Stage στο Hall 2 ημερίδα με θέμα Food export summit: Η αγορά τροφίμων και ποτών της Ιαπωνίας. Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας αυτής είναι οι εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και η δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στον τομέα αυτό.

Επίσης, η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2. Στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών», θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραλάβουν το βραβείο τους και θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό.

Μαζί και η OENOTELIA 2019

H OENOTELIA αποτελεί αναμφίβολα τη μοναδική αμιγώς επαγγελματική έκθεση οίνων και αποσταγμάτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική b2b αγορά, αλλά και στις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η OENOTELIA με 180 εκθέτες (παραγωγοί και διανομείς οίνων και αποσταγμάτων και εταιρείες εξοπλισμού και αξεσουάρ κρασιού) αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας. Με τη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων και με μεγάλη στοχευμένη διαφημιστική προβολή, η ΟΕΝΟΤΕLIA 2019 θα αποτελέσει το κορυφαίο εμπορικό γεγονός για το κρασί στη χώρα μας και πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Οργανωμένη Λιανική, τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση.

07 March 2019
Banner