Κομισιόν: Άμεσα οι επιθεωρήσεις στη Βραζιλία, μετά την απάτη των κρεάτων

04 April 2017

Κομισιόν: Άμεσα οι επιθεωρήσεις στη Βραζιλία, μετά την απάτη των κρεάτων

Με το σκάνδαλο των αλλοιωμένων κρεάτων τα οποία ανακάλυψαν οι Αρχές της Βραζιλίας σε μια σειρά εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Οι υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σε μια υπόθεση όπου εμπλέκονται επιχειρήσεις και διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η Κομισιόν τους ενημέρωσε για τα μέτρα που έχει ήδη λάβει προκειμένου να προστατέψει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, αλλά και για την πρόσφατη σχετική συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Αντριουκαΐτις με τον υπουργό Γεωργίας της Βραζιλίας. Επιπλέον η Κομισιόν εξήγησε ότι θα πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις στη Βραζιλία «το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από τα μέσα Μαΐου».

Οι υπουργοί Γεωργίας από την πλευρά τους καλωσόρισαν τη γρήγορη, αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση που έδωσε η Ε.Ε. μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση. Προφανώς όμως δεν αρκούνται σε αυτό, καθώς ζήτησαν να λάβουν επίσημες διαβεβαιώσεις από τις βραζιλιάνικες Αρχές σχετικά με το εξαγόμενο στην Ε.Ε. κρέας.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν ότι το Συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση και επιφυλάσσεται να εξετάσει σε επόμενο στάδιο αν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα.

04 April 2017
Banner
Banner