Δίπλα σε ευάλωτες ομάδες ο ΟΚΑΑ

21 December 2021

Δίπλα σε ευάλωτες ομάδες ο ΟΚΑΑ

Την πρωτοβουλία οργάνωσης τριών social dining μέσα στο 2021 συνεχίζει ο ΟΚΑΑ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Food On.

Έχοντας αναλάβει ενεργό ρόλο τόσο για το πρόβλημα του food waste όσο και για το ζήτημα της φτώχειας, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας βρίσκεται δίπλα σε ευάλωτες ομάδες, υλοποιώντας από το 2016 προγράμματα υποστήριξης σε σημαντικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΚΑΑ ενισχύει τα Social Dinings (γεύματα κοινωνικής ενσωμάτωσης), που πραγματοποιεί η MKO Food On και στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους, που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες να έρθουν σε επαφή, να κοινωνικοποιηθούν και να εξαλειφθούν με αυτόν τον τρόπο τυχόν προκαταλήψεις  που υπάρχουν μεταξύ τους.

Η παροχή χώρου και πρώτων υλών από τον ΟΚΑΑ στη Food On είχε ως αποτέλεσμα την διοργάνωση τριών γευμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης στη Λαχαναγορά του Ρέντη, στις 9 Νοεμβρίου, 4 Δεκεμβρίου & 18 Δεκεμβρίου 2021, τα οποία βοήθησαν στο να αναδειχθούν και να γίνουν κατανοητές οι ξεχωριστές ανάγκες των συμμετεχόντων σε αυτά, σε μία υποδειγματική ατμόσφαιρα κοινωνικής συνοχής.

Ο Οργανισμός αποτελεί ανώνυμη εταιρεία κοινής ωφέλειας που έχει ως μοναδικό μέτοχο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και κάνει πράξη την ευαισθησία για τις σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής, συνδράμοντας τον αγώνα των συμπολιτών μας για αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση.

Η νέα στρατηγική ESG του Υπερταμείου και του ΟΚΑΑ, αφενός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και νερού, αφετέρου ενισχύει την πολυδιάστατη κοινωνική ανταπόδοση.

21 December 2021
Banner
Banner