Σε κοινή γραμμή Κεδίκογλου, Περιφέρειες για Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

11 April 2022

Σε κοινή γραμμή Κεδίκογλου, Περιφέρειες για Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Τη διαβεβαίωση ότι το ΥπΑΑΤ θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών των Περιφερειών για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης», έδωσε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε κατόπιν πρωτοβουλίας του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγ. Ανάπτυξης Π. Δ. Μακεδονίας κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Δασολόγος-μελετητής κ. Θωμάς Λάγκας και ο νομικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μαυρίδης.

Συμμετείχαν επίσης, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Τσαγκαλίδης, η γενική γραμματέας του ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, η νομική σύμβουλος του ΥφΑΑΤ κα. Μαίρη Φλωροπούλου, ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα αιρετά όργανα των παραπάνω Περιφερειών εξέφρασαν στον κ. Κεδίκογλου τους προβληματισμούς τους για μια σειρά από όρους που διέπουν τις προγραμματικές συμβάσεις, όπως η διαδικασία ανάθεσης του τεχνικού συμβούλου. Επιπλέον, τέθηκαν προς συζήτηση η χρηματοδότηση των μελετών από το ΥπΑΑΤ στις Περιφέρειες και η παράταση ισχύος των συμβάσεων.

Αναφορικά με την παράταση, τονίστηκε ότι η προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 5 του Ν. 4351/2015 τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε νέα παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Υπήρξε δε η δέσμευση από τον κ. Κεδίκογλου, ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί αναφορικά με τα επιμέρους ζητήματα.

Επιπλέον, συνεχάρη ιδιαίτερα τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας για το γεγονός ότι πρωτοπορούν στο εγχείρημα των σχεδίων βόσκησης, με τα οποία ενισχύεται στην πράξη η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών συναίνεσαν στην προτροπή του ΥφΑΑΤ για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών του έργου.

11 April 2022
Banner