Κοινά προβλήματα και δράσεις των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία

04 October 2018

Κοινά προβλήματα και δράσεις των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία

Συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με την Ένωση Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Κωνσταντινούπολης (İSTESOB) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28/9, στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων, αλλά και των διμερών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, επικαιροποιήθηκαν οι απόψεις των δύο φορέων γύρω από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές και τουρκικές πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως ο έντονος ανταγωνισμός από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης κοινών συνεργασιών.

Τέλος, στο πλαίσιο του από 27.04.2016 Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας σε 2 Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα γι’ αυτά.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων, στο οποίο παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει εδώ και καιρό η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την ενίσχυση των συνεργασιών με άλλες χώρες και φορείς, ιδίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε θέματα και σημεία κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρόεδρος Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κουράσης, το μέλος Δ.Σ. Αθανάσιος Μπέλλας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ από την πλευρά της İSTESOB ο Πρόεδρός της Faik Yilmaz, ο Γενικός Γραμματέας Muzaffer Garip και ο σύμβουλος Προέδρου για τις εξωτερικές υποθέσεις Mustafa Bektas.

04 October 2018
Banner
Banner