Κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων σε όλη τη χώρα, κορύφωση στις 16 Μαΐου στην Αθήνα

11 April 2018

Κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων σε όλη τη χώρα, κορύφωση στις 16 Μαΐου στην Αθήνα

Την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με τοπικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, προγραμματίζουν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχείρηση. Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενώ θα κορυφωθούν σε μία Πανεθνική Ημέρα Δράσης την Τετάρτη 16 Μαΐου στην Αθήνα. Κεντρικός στόχος είναι να εκφραστεί η αντίθεση στην εφαρμογή ενός επιπρόσθετου πακέτου μέτρων (που προβλέπεται για το 2019) το οποίο βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, συρρικνώνει την πραγματική οικονομία και περιθωριοποιεί χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Στο φόντο της πανεθνικής κινητοποίησης του Μαΐου βρίσκεται η κοινή δράση παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της χώρας που ένωσαν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας την «Κοινωνική Συμμαχία» για να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα (πλειστηριασμοί, υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας, λειτουργία αγοράς, ολιγοπώληση αγοράς, μείωση αφορολόγητου κλπ.), με κοινό στόχο τη δυναμική διεκδίκηση μιας αξιόπιστης στρατηγικής υπέρβασης της κρίσης που περνάει η χώρα.

Από το πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα διέπει τις κατά τόπους συγκεντρώσεις και την Πανεθνική Ημέρα Δράσης της 16ης Μαΐου, ξεχωρίζουν:

- Η διατήρηση της προστασίας της κύριας κατοικίας και για τα επόμενα χρόνια με μοναδικό κριτήριο την ανάλυση της εισοδηματικής ικανότητας του δανειολήπτη. Μέριμνα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών. Δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης επαναγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία, distress funds, σε τιμές αντίστοιχες της αρχικής αγοράς από τα funds.

- Απαλοιφή υπολοίπων οφειλής έπειτα από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου έχει υπάρξει προσημείωση.

- Να ληφθεί μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης όταν δεν τεκμαίρεται επί της αρχής δολιότητα στη μη αποπληρωμή οφειλών.

- Στο πεδίο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης.

- Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα, φορολόγηση των επαγγελματιών – βιοτεχνών – εμπόρων με τη χαμηλή κλίμακα των μισθωτών, καθιέρωση αφορολόγητου.

11 April 2018
Banner
Banner