Κεγκέρογλου προς Παπαδημητρίου: Σπέρνετε σύγχυση στους αγρότες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

05 July 2017

Κεγκέρογλου προς Παπαδημητρίου: Σπέρνετε σύγχυση στους αγρότες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Related Articles

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τι ισχύει με τα κόκκινα αγροτικά δάνεια και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καλεί τον υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου. Με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη βιώσιμης ρύθμισης των κόκκινων αγροτικών δανείων.

Στην ερώτηση ο κ. Κεγκέρογλου σημειώνει:

«Σύγχυση και εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των ρυθμίσεων για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στη γραπτή απάντησή σας στην υπ’ αριθμ. 5775/23-05-17 ερώτησή μου, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “οι αγρότες κατά κανόνα δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα και επομένως δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό αλλά στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά”.

Επειδή από τις αντικρουόμενες προφορικές δηλώσεις και τη γραπτή απάντηση προκαλείται σύγχυση σε χιλιάδες αγρότες και

Επειδή, όπως φαίνεται, καθίσταται αναγκαία μια νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη βιώσιμη ρύθμιση των δανείων αυτών.

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:

- Ποιες κατηγορίες αγροτών με κόκκινα αγροτικά δάνεια εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό;

- Προτίθεστε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία και σε ποια κατεύθυνση, δεδομένου ότι φαίνεται πως χιλιάδες αγρότες δεν καλύπτονται από τις υφιστάμενες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό;

05 July 2017
Banner
Banner