Συζητήσεις Κεδίκογλου για κατασκευή δημόσιων σφαγείων στα Ιόνια

16 March 2022

Συζητήσεις Κεδίκογλου για κατασκευή δημόσιων σφαγείων στα Ιόνια

Θέματα πρωτογενούς παραγωγής και υλοποίησης προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης στα Ιόνια Νησιά, απασχόλησαν τη συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήριο Κουρή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ, κ. Απόστολος Πολύμερος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρής έθεσε στον Υφυπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά του Ιονίου σε επίπεδο αγροτικής πολιτικής όπως τα αλιευτικά καταφύγια (χρηματοδότηση μελετών κ.α.), τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, το πρόγραμμα προστασίας του ελαιώνα Κέρκυρας και την κατοχύρωση της φέτας Κεφαλονιάς ως προϊόντος ΠΟΠ.

Επιπλέον, εξετάστηκε η προοπτική κατασκευής δημόσιων σφαγείων στα Ιόνια καθώς και η θέσπιση ειδικών κριτηρίων διαχείρισης των Νησιωτικών Περιφερειών.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες για τα θέματα της ατζέντας, με τον ΥφΑΑΤ να διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις και παρεμβάσεις για την ταχύτατη εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία.

16 March 2022
Banner
Banner