Καθολικός εμβολιασμός βοοειδών και στη Θεσσαλία

02 June 2016

Καθολικός εμβολιασμός βοοειδών και στη Θεσσαλία

Καθολικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού των βοοειδών για την αποτροπή επέκτασης της νόσου της οζώδους δερματίτιδας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακολούθησαν συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες όπου οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανέλαβαν να καταγράψουν το δυνατόν συντομότερο τους κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός και τον ακριβή αριθμό των δόσεων που απαιτούνται, ώστε να γίνει η παραγγελία των εμβολίων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Επισημαίνεται ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία και η παραλαβή των εμβολίων, οι κτηνιατρικές συνιστούν στους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τα μητρώα των εκτροφών τους και να έχουν την απαραίτητη σήμανση (και τα δύο ενώτια) στα ζώα τους, ώστε να μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και απρόσκοπτα. Επιπλέον, να εφαρμόζονται τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές, για να προστατευτούν τα ζώα μέχρι την εφαρμογή του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών ο αριθμός των ζώων στη Θεσσαλία ανέρχεται στις 150.000.
H τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 1/6/2016 αναφέρει για την εξέλιξη της νόσου τα εξής: Ο αριθµός των εστιών στην ΠΕ Σερρών ανέρχεται στις 44. Eπιπλέον στις 18 Μαΐου 2016 επιβεβαιώθηκαν 1 εστία στην ΠΕ Θεσσαλονίκης και 1 εστία στην ΠΕ Καβάλας, στις 23 Μαΐου 2016 επιβεβαιώθηκε 1 εστία στην Π.Ε. Πέλλας και στις 26 Μαΐου 2016 επιβεβαιώθηκε 1 εστία στην Π.Ε. Κιλκίς.

02 June 2016
Banner
Banner