«Κάθε χρόνο και καλύτερη η HORECA»

02 February 2017

«Κάθε χρόνο και καλύτερη η HORECA»

Story Highlights

  • HORECA 2017
  • 10-13 Φεβρουαρίου
  • Metropolitan Expo
  • 550 εκθέτες σε 55.000 τ.μ.
  • Πάνω από 120.000 επισκέπτες από 55.000 επιχειρήσεις
  • 6 θεματικά special events με 240 ώρες εισηγήσεων, σεμιναρίων και διαγωνισμών
  • Εκτίμηση για τουλάχιστον 280.000 επαγγελματικές συναντήσεις στη φετινή διοργάνωση

Related Articles

Σε Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσίασαν χθες την επικείμενη έκθεση HORECA 2017 (10-13 Φεβρουαρίου στο METROPOLITAN EXPO) ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας FORUM Α.Ε.

HORECA2017_XEIROGRAFH_.inddΠρόκειται για μία έκθεση που κάθε χρόνο φέρνει κοντά εκατοντάδες εκθέτες και πολλές χιλιάδες επαγγελματίες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η HORECA θεωρείται μια έκθεση «σύμβολο» κι έχει αποτυπωθεί ως ο κορυφαίος εκθεσιακός θεσμός για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στην Ελλάδα. «Είναι μια έκθεση-θεσμός», όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της FORUM Α.Ε., Νίκος Χουδαλάκης. Μιλώντας για την δωδέκατη στη σειρά διοργάνωση, σημείωσε ότι στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται 550 εκθέτες σε 55.000 τ.μ., ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 1.200 F&B Managers, εστιάτορες και χονδρέμπορους. Ο κ. Χουδαλάκης υπογράμμισε επιπλέον τη σημασία της έκθεσης για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, αφού εκτός από εμπορικό γεγονός, αποτελεί και ευρύτερο κοινωνικό φόρουμ για τα Ξενοδοχεία και πεδίο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου για το μέλλον του Τουρισμού. «Η HORECA κατόρθωσε να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη ριζική ανανέωση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού δυναμικού, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την αναβάθμιση του παραγόμενου τοπικού και εθνικού τουριστικού προϊόντος. Γι’ αυτό τον λόγο, έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας, την ευθύνη να την βελτιώνουμε κάθε χρόνο».

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τη φετινή διοργάνωση, ο αντιπρόεδρος της FORUM Α.Ε. Θανάσης Γιαλούρης επισήμανε με τη σειρά του ότι η HORECA αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση του ευρύτερου τουριστικού και επισιτιστικού τομέα και τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του, επικαλούμενος ευρήματα σχετικής έρευνας της IPSOS-OPINION. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των εκθετών, ποσοστό 96% δηλώνει από σχετικά έως εξαιρετικά ικανοποιημένο, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης το κλείσιμο των εμπορικών συμφωνιών φτάνει το 64%, ποσοστό που αυξάνεται σε 96% σε χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την έκθεση (στοιχεία για το 2016), αναδεικνύοντάς την σε μία από τις κορυφαίες, σε εμπορική αποτελεσματικότητα, εκθέσεις, παγκοσμίως. «Είναι μια έκθεση που οδηγεί τις εξελίξεις στον ξενοδοχειακό και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο», επισήμανε ο κ. Γιαλούρης και υπογράμμισε: «Στη HORECA συμμετέχουν οι κορυφαίες προμηθεύτριες επιχειρήσεις των Ξενοδοχείων, των Τουριστικών Καταλυμάτων, των καταστημάτων Εστίασης και Καφεστίασης, καθώς και των μονάδων catering. 3.500 μπράντες που έχουν αναπτυχθεί από εργοστάσια, εταιρίες παραγωγής λογισμικού, εμπορικούς οίκους αλλά και εταιρίες παροχής υπηρεσιών από την Ελλάδα και 118 χώρες αντιπροσωπεύονται στη HORECA!»

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της HORECA διοργανώνονται φέτος έξι θεματικές ενότητες με special events (HOTEL BUILD & DESIGN, FUTURE HOTEL ON THE WEB, GASTRONOMY FORUM, COFFEE EVENTS, BEER & SPIRITS SHOW, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) καθώς και η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν χθες και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Η HORECA παραμένει ένας εξαιρετικός παράγοντας διαμόρφωσης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και μέσω της παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας».

Φέτος, τη HORECA στηρίζει και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής στη χώρα μας. Όπως μάλιστα ανέφερε χθες στην παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου, Διονύσης Σοτοβίκης, «στη φετινή HORECA η αρχιτεκτονική έρχεται πιο κοντά σε έναν κλάδο όπως ο ξενοδοχειακός, με τον οποίο συνδέεται άμεσα. Επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά καλούς αρχιτέκτονες και ξενοδόχους, για να πάει πιο μπροστά το πολιτιστικό προϊόν στην Ελλάδα».

02 February 2017
Banner
Banner