Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπέρασε ο 4os Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος

10 March 2017

Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπέρασε ο 4os Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος

Story Highlights

  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η γενική κατάταξη των διαγωνισθέντων

Related Articles

Με μεγάλη επιτυχία, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5/3 στο πλαίσιο της Detrop, ο 4ος Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος «Black Box». Οι συμμετοχές σε αυτή τη διοργάνωση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να αναδείξουν μέσα από τα παρασκευάσματά τους, τη φαντασία, το μεράκι αλλά και τις τεχνικές γνώσεις τους πάνω στη σωστή διαχείριση του κρέατος.

Ο Διαγωνισμός Κρεοπωλών, μια ιδέα της Provil, έχει γίνει ήδη θεσμός με όλο και περισσότερους επαγγελματίες να επιθυμούν να λάβουν μέρος για να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και τη δημιουργικότητά τους, καθώς και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά της λιανικής του κρέατος.

Ένα κομμάτι νεαρό μοσχάρι μπούτι (κιλότο) και ένα μπούτι αρνί, ήταν τα περιεχόμενα του «Black Box», τα οποία οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν παρασκευάσματα εμπορικής, αισθητικής και γευστικής αξίας. Χορηγοί των κρεάτων ήταν το Bovillage και η Αφοί Νούλη.

Την πρώτη θέση, όπως έχουν ήδη από την περασμένη Δευτέρα ενημερωθεί οι αναγνώστες του meatnews.gr, κατέκτησε ο Νίκος Λασκαρέλλης (Θεσσαλονίκη), τη δεύτερη ο Θανάσης Διαμέλλας (Θεσσαλονίκη) και την τρίτη ο Δημήτρης Κοπτσής (Θεσσαλονίκη). Την απονομή των βραβείων έκαναν οι Λευτέρης Γίτσας, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, o Dominique Guineheux, Διευθυντής Εξαγωγών του Oμίλου CVBE, και o Δημήτρης Γκαρμπούνης, Πρόεδρος των Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Γιάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Dominique Guineheux, Διευθυντής Εξαγωγών Ομίλου CVBE, Νίκος Τσιόλτας, Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπατζακίδης, Πρόεδρος Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, Δημήτρης Μπλούκος, Σύμβουλος Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και με την υποστήριξη της DETROP. Μέγας χορηγός γαλλικού βόειου κρέατος ήταν η Bovillage, χορηγοί οι εταιρίες Omind creative και Bizerba, ενώ οι εταιρίες Σαρβανίδης, Delifrost και Τροχίδης παρείχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η διαφημιστική εταιρεία Direct Sales, ενώ η Provil, ως κύριος χορηγός, στήριξε και θα συνεχίσει σταθερά και με συνέπεια να στηρίζει αυτόν το θεσμό που αγκαλιάστηκε από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το περιοδικό Meat News και η ιστοσελίδα meatnews.gr υποστήριξαν την επικοινωνία του διαγωνισμού.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες και τη γενική κατάταξη των διαγωνισθέντων.

10 March 2017
Banner
Banner