Καταγγελία των “Ταξιαρχών” για το προ-πασχαλινό φαινόμενο διακίνησης σφάγιων σε… ΚΤΕΛ, ΤΑΧΙ και Ι.Χ.

16 April 2021

Καταγγελία των “Ταξιαρχών” για το προ-πασχαλινό φαινόμενο διακίνησης σφάγιων σε… ΚΤΕΛ, ΤΑΧΙ και Ι.Χ.

Σε επίσημη καταγγελία για το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της παράνομης διακίνησης σφάγιων αρνιών ενόψει Πάσχα, προχώρησε η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά τη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση (14/4/21) των μελών της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», η Διοίκηση του σωματείου δεσμεύτηκε ενόψει της πασχαλινής περιόδου και αγοράς, να καταγγείλει ότι:

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η παράνομη διακίνηση ευπαθών προϊόντων που χρειάζονται ελεγχόμενη ψύξη κατά τη μεταφορά τους, όπως το κρέας, βάσει του νόμου (Π.Δ. 40/1977 και ΥΑ 306176/1991) και κατά μεγάλο ποσοστό ανέλεγκτα κρέατα από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και φορολογικές αρχές.

Ειδικά τις παραμονές του Πάσχα, διακινούνται αμνοερίφια σε αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες) λεωφορείων των ΚΤΕΛ και σε πορτ μπαγκάζ ΙΧ και αγοραίων TAXI.

Απαιτούμε την εφαρμογή των νόμων, ελληνικών και Κοινοτικών, ώστε να προστατεύσουμε τον Έλληνα καταναλωτή και την ελληνική κτηνοτροφία από τέτοια φαινόμενα που δυσφημίζουν και προκαλούν προβλήματα στην υγεία του καταναλωτή και φοροδιαφυγή.

Η καταγγελία αυτή θα κοινοποιηθεί σε κάθε αρμόδιο για τα θέματα που αναφέρονται σε αυτήν».

16 April 2021
Banner