Κασίμης σε Φλώρινα – Καστοριά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα

04 November 2016

Κασίμης σε Φλώρινα – Καστοριά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Πρόγραμμα επισκέψεων είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης, ο οποίος επισκέφθηκε τις Π.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας με θέμα τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ο κ. Κασίμης παρουσίασε τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την ενίσχυση τόσο των ιδιωτικών επενδύσεων, όσο και μιας σειράς άλλων προγραμμάτων, που αφορούν από δημόσιες υποδομές μέχρι προγράμματα που συνδέονται με τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση της ελληνικής γεωργίας. Αναφέρθηκε στην έναρξη υλοποίησης των στόχων του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης μέσω της προκήρυξης του προγράμματος νέων αγροτών, της εισαγωγής σε διαβούλευση των μέτρων της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και της στήριξης της μεταποίησης, εμπορίας ή και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαος Μανέτας παρουσίασε αναλυτικά τις βασικές προτεραιότητες του νέου ΠΑΑ, όπως και τις βασικές ομάδες μέτρων.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους τοπικούς φορείς ώστε ένα εργαλείο πολιτικής, όπως είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορέσει να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο με στόχο να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στη χώρα.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, ο Γ. Γραμματέας ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Φλώρινας σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος και του παρέδωσε τον «Οδικό Χάρτη» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Π.Ε. Φλώρινας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 ο Γ. Γραμματέας συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τις δυνατότητες προώθησης των αγροτικών προϊόντων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εμπορία κυρίως των οσπρίων. Τη στρογγυλή τράπεζα διοργάνωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Π. Κεπατσόγλου με τον Χοιροτροφικό Σύλλογο «Εύμαιος» και παρεβρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας Θ. Θεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού & Αθλητισμού Θ. Ζυμπίδης, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ε., ο Δ/ντής της ΔΑΟΚ Καστοριάς καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Γενικός Γραμματέας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Κασίμης με πρωτοβουλία της βουλευτού Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε στο Αμύνταιο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) και την οινοποιητική επιχείρηση «Κτήμα Άλφα», όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο οινοποιείων, συνομίλησε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κτήματος Άλφα, για θέματα που άπτονται του αμπελοοινικού τομέα αλλά και της γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδη και του βουλευτή Φλώρινας Κ. Σέλτσα.

04 November 2016
Banner
Banner