Κασίμης: Η αγροδιατροφή, στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό

20 March 2018

Κασίμης: Η αγροδιατροφή, στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό

Στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η αγροδιατροφή και η γαστρονομία στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλεονεκτήματος για τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρθηκε πρόσφατα εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης.

Την περασμένη Τετάρτη 14 Μαρτίου ο κ. Κασίμης συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό, σε workshop που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με θέμα «Τουρισμός, γαστρονομία και τοπική ταυτότητα: μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση». Εκεί λοιπόν είχε την ευκαιρία να επισημάνει τη διαδραστική σχέση της γεωργίας με άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς, όπως η υγεία, ο τουρισμός και η εκπαίδευση.

Αναφέρθηκε στον βασικό στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αφορά ένα μοντέλο παραγωγής προϊόντων με ποιότητα και ταυτότητα, το οποίο θα απομακρύνεται από το μαζικό και ομογενοποιημένο με κατεύθυνση το ποιοτικό και διαφοροποιημένο.

Επιπλέον, ο κ. Κασίμης έκανε αναφορά στις δυνατότητες που παρέχονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική με στόχο τη στροφή προς ένα βιώσιμο ποιοτικό μοντέλο το οποίο θα στηρίζεται στην παραγωγή προϊόντων ποιοτικών, ασφαλών και με υψηλή διατροφική αξία, τα οποία παράγονται με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και τόνισε τη συμβολή που μπορεί να έχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και εργαλεία σαν το LEADER, σε μία πολιτική που στοχεύει να δημιουργήσει εμβληματικές παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν την τοπική παραγωγή και γαστρονομία.

Ο Γενικός Γραμματέας ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του με τη διαπίστωση ότι η σύμπραξη ποιοτικής γεωργίας – αγροδιατροφής – γαστρονομίας – τουρισμού δίνει τη δυνατότητα να χτιστεί η απαραίτητη προστιθέμενη αξία την οποία χρειάζεται η οικονομία και η χώρα στη νέα εποχή.

20 March 2018
Banner
Banner