Χρ. Καλογήρου: Εθνική στρατηγική με αιχμή την καινοτομία

07 October 2021

Χρ. Καλογήρου: Εθνική στρατηγική με αιχμή την καινοτομία

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και του Αγροδιατροφικού Τομέα και στη συμβολή τους στην Τοπική Ανάπτυξη, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, σε ομιλία της στο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum.

«Η συνέργεια του Αγροτικού Τομέα με τον Τουρισμό αποτελεί το αυτονόητο συγκριτικό πλεονέκτημα της Χώρας μας, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή των θησαυρών της Χώρας μας και δίνει δυνατότητες προσέλκυσης νέων επενδύσεων, αύξησης του εισοδήματος και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, ιδίως για νέους ανθρώπους», τόνισε η κα. Καλογήρου και πρόσθεσε: «Η υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων αγροτοτουριστικής ανάπτυξης, με εξειδίκευση στα ειδικά χαρακτηριστικά και στην ταυτότητα της κάθε περιοχής, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Η Γενική Γραμματέας είπε, επίσης, ότι «Η νέα Εθνική Στρατηγική που εκπονεί και υλοποιεί το Υπουργείο, έχει στην αιχμή της την καινοτομία, την πράσινη εποχή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εξωστρέφεια και τη βιωσιμότητα του εθνικού αγροτικού μας συστήματος, που τελικά θα οδηγήσουν σε οικονομικά οφέλη και κοινωνική ευημερία».

Αναφερόμενη, τέλος, στο Συνέδριο επεσήμανε ότι κάθε βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μέσα στις σκληρά ανταγωνιστικές παγκόσμιες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και η κλιματική αλλαγή, είναι προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

07 October 2021
Banner