Και εγένετο SMEunited για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

12 November 2018

Και εγένετο SMEunited για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

SMEunited, είναι πλέον η νέα επωνυμία της ένωσης των βιοτεχνιών και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, που θα προασπίζεται όλες τις πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στη Γηραιά Ήπειρο, δίνοντάς τους φωνή έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών και φορέων. Σκοπός της SMEunited είναι η «Διαμόρφωση της Ευρώπης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, και η διαμόρφωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την Ευρώπη».

Σε σχετική εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας με τίτλο «Βήμα στο Μέλλον», η Πρόεδρος, Ulrike Rabmer-Koller και η Γενική Γραμματέας, Véronique Willems ανακοίνωσαν τη μετονομασία της UEAPME σε SMEunited και παρουσίασαν το νέο λογότυπο της οργάνωσης.

Ο βηματισμός προς το μέλλον και το να γίνονται οι ΜμΕ και οι Βιοτεχνίες αρκούντως ορατές είναι οι κυριότεροι λόγοι της αλλαγής επωνυμίας. «Για να παράσχουμε στις μικρές επιχειρήσεις μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, να είναι ορατές και να έχουν ισχυρότερη φωνή, δώσαμε στην ένωσή μας τη νέα επωνυμία SMEunited. Η επωνυμία SMEunited στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς όφελος όλων των ΜμΕ και των Βιοτεχνιών στην Ευρώπη, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης για τις ΜμΕ και στην ενίσχυση των ΜμΕ στην Ευρώπη μαζί με τα μέλη μας», επεσήμανε η κα Rabmer-Koller.

Θέσεις των ΜμΕ για τις ευρωεκλογές

Η ενίσχυση των 24 εκατομμυρίων ΜμΕ και Βιοτεχνιών στην Ευρώπη ισοδυναμεί με επιτυχές μέλλον γι’ αυτήν. Οι ευρωπαϊκές ΜμΕ και Βιοτεχνίες, με τους υπαλλήλους τους, αποτελούν μια πολύ σημαντική κατηγορία ψηφοφόρων από όλους εκείνους που θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές του 2019. Αντί να μιλούν για τις ΜμΕ και τις Βιοτεχνίες, οι Ευρωπαϊκοί φορείς λήψης αποφάσεων πρέπει να δράσουν ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και τις ανάγκες τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Αυτά αναφέρει το υπόμνημα της SMEunited για τις Ευρωεκλογές 2019, τονίζοντας ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διά των προτεραιοτήτων της SMEunited για τις Ευρωεκλογές ζητούν συνεκτική προσέγγιση πολιτικής και σημαντικά βελτιωμένες συνθήκες-πλαίσιο για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Το υπόμνημα καλύπτει τις 10 προτεραιότητες πολιτικής των ΜμΕ και των Βιοτεχνιών για να υπερνικήσουν τις κύριες προκλήσεις και ανησυχίες τους. Μεταξύ άλλων, ως οδηγοί της κοινωνικής προόδου, οι ΜμΕ χρειάζονται μια επιχειρηματική κοινωνία, εξειδικευμένο προσωπικό, χρηματοδότηση για να καινοτομούν και να επενδύουν, ίσους όρους ανταγωνισμού, και μια πραγματική εφαρμογή της Ενιαίας Αγοράς.

 

* Η SMEunited (πρώην UEAPME) είναι η ένωση Βιοτεχνιών και ΜμΕ στην Ευρώπη με περίπου 70 οργανώσεις μέλη από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η SMEunited εκπροσωπεί εθνικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜμΕ, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜμΕ και συνεργαζόμενα μέλη. Συνδυαστικά, εκπροσωπούμε πάνω από 12 εκατ. επιχειρήσεις με περίπου 55 εκατ. υπαλλήλους σε όλη την Ευρώπη.

12 November 2018
Banner
Banner