Υπογραφές και για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου

02 April 2021

Υπογραφές και για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου

Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη (κεντρική φωτογραφία) η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ο προϋπολογισμός του έργου για την ΄Ηπειρο φθάνει τα 1.928.868,44  εκατ. ευρώ  και αφορά έκταση 4.286.374,31 εκατ. στρεμμάτων για τις Περιφερειακές  Ενότητες  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας.

Σκοπός της ανάθεσης αυτής από το ΥΠΑΑΤ  στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι η σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχος είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

02 April 2021
Banner
Banner