Ημερίδα με θέμα «Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον» από την ΠΕΤΕΤ στις 26/11/2017

09 October 2017

Ημερίδα με θέμα «Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον» από την ΠΕΤΕΤ στις 26/11/2017

Με το θέμα «Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον», η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) διοργανώνει ημερίδα στο πλαίσιο της έκθεσης Chem 2017&Ecolink στο MEC Παιανίας. Η ημερίδα πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ξεκινά στις 14:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα ομιλιών.

14:00– 14:30 Προσέλευση- Εγγραφές
14:30– 15:00 Χαιρετισμός  Ιωάννη Τσιρώνη ,Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων *ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ
Χαιρετισμός  Ιωάννη Τσάκνη ,Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Χαιρετισμός Β.Παπαδημητρίου Γ.Διευθύντριας Σ.Ε.Β.Τ.
Χαιρετισμός  Χαράλαμπου Αγγελούδη , Επικεφαλής συστημάτων&προϊόντων πιστοποιήσεων  TUV AUSTRIA HELLAS
Χαιρετισμός Ιωάννη Σμαρνάκη, Προέδρου Π.Ε.ΤΕ.Τ.
  ΟΜΙΛΙΕΣ
15:00-15:20 Ν.Σηφάκης, Αν.Διευθυντής Πιστοποίησης και Επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος  TUV AUSTRIA HELLAS Θέμα:  ISO-14000
15:20- 15:40 Δρ Φωτεινή Σάλτα, Σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ

Θέμα:Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

15:40- 16:00 Δρ Μιχάλης Χατζηευσταθίου, Συνεργάτης Ερευνητής, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου –Πρόεδρος Ε.Ε και R&D ΠΑΣΤΙ

Θέμα: Συνοπτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων και εξελίξεων στην εγχώρια και διεθνή Βιομηχανία Επεξεργασίας Ιχθηρών

16:00- 16:20 Δρ.Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης.

Θέμα:  Ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών στην Βιομηχανία Τροφίμων

16:20- 16:40 Βασίλειος Αθανασιάδης MSc, Τεχνολόγος Τροφίμων – Υποψήφιος Διδάκτορας

Θέμα: Εξαιρετικά αποδοτική εκχύλιση πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Οlea europaea) με βαθέως εύτηκτο διαλύτη χρησιμοποιώντας μεθυλ-β-κυκλοδεξτρίνη.

16:40-17:00 Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος Δ/ντης Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas

Θέμα:  «Τρόφιμα & Περιβάλλον: Μια κρίσιμη αλλά και παρεξηγημένη σχέση»

17:00-17:20 Χρήστος Αβαγιαννός ,Τεχνολόγος Τροφίμων MSc,

Θέμα: Βελτιστοποίηση αναλυτικών μεθόδων με χρήση τεχνικών πειραματικού σχεδιασμού για την μείωση δυσάρεστων οσμών στο νερό.

17.20-17.40 Θωμάς Ζαφειριάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc-Κτηνίατρος

Θέμα: Η εφαρμογή της αειφορίας στην βιομηχανία τροφίμων

Συντονίζει η Γ.Γ της ένωσης, Μαρίνα Πούλιου.

Χαιρετισμός Σμαρνάκη στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Greek Lipid Forum

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της ΠΕΤΕΤ συγχαίρει «την Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Greek Lipid Forum με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων» και προσωπικώς την εκλεκτή συνάδελφο και μέλος μας, καθηγήτρια Ελένη Καλογιάννη».

Ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, Ιωάννης Σμαρνάκης

Ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, Ιωάννης Σμαρνάκης

Η ΠΕΤΕΤ ήταν χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου και παρότρυνε μέλη και συνεργάτες της να συμμετάσχουν, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιωάννης Σμαρνάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο σημείωσε ότι «Σε ένα εθνικό συνέδριο λιπών και ελαίων είναι φυσιολογικό το ελαιόλαδο να έχει την τιμητική του». Διερωτήθηκε αν το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο έχει διεθνώς τη θέση που του αξίζει, και αν μπορούμε (και πώς) να το αναδείξουμε ως εθνικό θησαυρό «και παράλληλα να το προστατέψουμε από τη νοθεία με την ανάπτυξη έξυπνων μεθόδων ελέγχου που να λειτουργούν αποτρεπτικά προς τους υποψήφιους κερδοσκόπους». Τέλος, υπογράμμισε ότι για τους Τεχνολόγους Τροφίμων «η παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, δεν είναι καραμέλα, ούτε βολικό θέμα προς πολιτική κατανάλωση. Είναι η ευκαιρία με την βοήθεια της επιστήμης και τεχνολογίας να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα γεωργικά μας προϊόντα, να δημιουργήσουμε δίοδο επιτυχημένης επιστροφής νέων ανθρώπων στην ελληνική επαρχία και το ελαιόλαδο είναι ίσως το εμβληματικότερο προϊόν για να το πετύχουμε».

09 October 2017