Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων

26 September 2018

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων

Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα μέσα Οκτωβρίου. Η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων».

Το πολυήμερο ταξίδι των γερμανικών επιχειρήσεων και ειδικών από τον τομέα της ενέργειας στη Θεσσαλονίκη (15-18 Οκτωβρίου) περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 16 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη.

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων και ποτών της ελληνικής βιομηχανίας θα μπορούσαν δυνητικά να μειώσουν εξαιρετικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συναφείς δαπάνες με τη χρήση τεχνολογιών πολλαπλής εφαρμογής. Επιπλέον, o τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων είναι ένας σχεδόν παρθένος τομέας για την Ελλάδα, ο οποίος κρύβει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Με αυτή την οπτική, στο πλαίσιο της ημερίδας γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

26 September 2018
Banner
Banner