Ημερίδα ΕΑΒΒΕ ενόψει του Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

27 September 2016

Ημερίδα ΕΑΒΒΕ ενόψει του Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

Ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση υδάτινων πόρων – Βιολογικά προϊόντα» διοργανώνουν η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΒΒΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα αποτελείται από τρεις ενότητες:

eabbeΑ) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Β) Οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό διαμόρφωση θεσμικό τους πλαίσιο.

Γ) Ανοικτή συζήτηση μεταξύ των καταναλωτών, των φορέων πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και των βιοκαλλιεργητών, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές και να ξεκαθαριστούν ορισμένοι μύθοι και ανακρίβειες γύρω από τα βιολογικά προϊόντα.

PrintΠαράλληλα με την ημερίδα, στο εξωτερικό αμφιθέατρο της αίθουσας «Μ. Αναγνωστάκης» θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από τους παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

Η ημερίδα αποτελεί προσυνεδριακή εκδήλωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, που θα γίνει στις 12-15 Νοεμβρίου 2016 στο Πετρίτσι Σερρών. Μαζί με την ΕΑΒΒΕ, συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073004, eabbe2002@gmail.com).

27 September 2016
Banner