Ικανοποίηση βιομηχάνων για τη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας

20 August 2020

Ικανοποίηση βιομηχάνων για τη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας

Την ελπίδα ότι επιτέλους η βιομηχανία θα επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει «Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας».

Ο ΣΒΕ υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή και ο κ. Σαββάκης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τού μετέφερε τις ευχαριστίες του Συνδέσμου και των μεταποιητικών επιχειρήσεων με έδρα την Ελληνική περιφέρεια, «αφού ένα αίτημα που είχε υποβληθεί σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών και πλέον, υλοποιείται από την παρούσα Κυβέρνηση».

Η «Επιτροπή», αποστολή της οποίας είναι η διαμόρφωση, υλοποίηση, εποπτεία και αξιολόγηση της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής, αποτελείται από έξι Υπουργούς (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως Πρόεδρο, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως μέλη).

Επιπλέον, μετέχουν και οι ακόλουθοι εκπρόσωποι φορέων υποστήριξης της βιομηχανίας: ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

20 August 2020
Banner
Banner