Ιερή… ενίσχυση επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του αγροδιατροφικού τομέα

19 March 2019

Ιερή… ενίσχυση επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του αγροδιατροφικού τομέα

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που έχουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, για να υποβάλουν αίτηση και να υπαχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης που διενεργεί η Εκκλησία.

Το πρόγραμμα οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities, και αφορά ενίσχυση με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, «από το 2014 μέχρι σήμερα, 84 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν λάβει παραγωγικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 1.302.517 ευρώ εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική τους διαδικασία, δημιουργώντας ή διατηρώντας θέσεις εργασίας. Παράλληλα, τα μέλη 19 αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 15 μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάναντζερ Ελλάδος)».

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροδιατροφής/Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις, με ανώτατο ετήσιο κύκλο εργασιών 1.200.000 ευρώ. Ο ωφελούμενος δύναται να λάβει δωρεά παραγωγικού εξοπλισμού/υπηρεσιών συνολικής αξίας έως 10.000 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Υποβολή αιτήσεων: μόνο ηλεκτρονικά χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών κατά το στάδιο της υποβολής, έως και 31 Μαρτίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

19 March 2019
Banner
Banner