Η ΠΟΚΚ απαντά στην Ένωση της Αθήνας για την προσφυγή στο ΣτΕ

22 June 2018

Η ΠΟΚΚ απαντά στην Ένωση της Αθήνας για την προσφυγή στο ΣτΕ

Την απαντητική επιστολή που έστειλε στην Ένωση Κρεοπωλών της Αθήνας δημοσιοποίησε το προεδρείο της ΠΟΚΚ, σχετικά με το θέμα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μέτρου των ταμειακών μηχανών. Συγκεκριμένα η ΠΟΚΚ απαντά σε έγγραφο που κατέθεσε ο πρόεδρος των "Ταξιαρχών" Βασίλης Ντεληφιλιππίδης στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΚΚ στο Βόλο, όπου η Ένωση ζητά να αποσυρθεί το όνομά της από την προσφυγή της Ομοσπονδίας.
Με την επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΚΚ, Σταύρος Πέρρος και Σάββας Κεσίδης αντίστοιχα, η Ομοσπονδία υπερασπίζεται την επιλογή της να αντιδράσει με ένδικα μέσα στο μέτρο της αναγραφής προέλευσης στις ταμειακές μηχανές, ενώ θέτει και θέματα σχέσεων των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων, επισημαίνοντας τις απουσίες των εκπροσώπων της Αθήνας από συνεδριάσεις των οργάνων της ΠΟΚΚ και μη παρουσίας εκπροσώπου της ΠΟΚΚ στις συνελεύσεις των κρεοπωλών της Αθήνας.

Το κείμενο της επιστολής της ΠΟΚΚ:

 Αξιότιμοι Κύριοι & Κυρίες,

Κατά τη διάρκεια του 37ου Συνεδρίου της ΠΟΚΚ στο Βόλο μας επιδόθηκε επιστολή του Προέδρου Κου Ντεληφιλιππίδη, η οποία αν και είχε αποσταλεί  και σε ηλεκτρονική μορφή  (Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα: 13:48) αγνοούσαμε το περιεχόμενό της, επειδή η γραμματεία από τις 13:00 της 25/05 παρέμεινε κλειστή λόγω της προετοιμασίας και μετάβασης  στο Βόλο.  Παρόλα αυτά έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΚΚ, Κος Κεσίδης, είχε ήδη ενημερώσει το σώμα για την ημερομηνία κατάθεσης και τον αριθμό καταχώρησης,  που έλαβε από το ΣτE η εν λόγω αίτηση ακύρωσης , όταν κατέθεσε  την επιστολή στο Συνέδριο ο  Κος  Ντεληφιλιππίδης.

2. Η επιστολή σας φέρει ημερομηνία 05/04/2018 και αναφέρει πως πληροφορηθήκατε το γεγονός  στις 21/05/2018. Θεωρούμε, ότι πρόκειται μάλλον για τυπογραφικό λάθος που δημιουργήθηκε εκ παραδρομής και δεν συντρέχει κάποιος άλλος ιδιοτελής λόγος.

3. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Κου Ντεληφιλιππίδη με το Γεν. Γραμ. της ΠΟΚΚ Κον Κεσίδη είχε αναφερθεί το γεγονός και για του λόγου το αληθές η γραμματεία των «Ταξιαρχών» έστειλε στην γραμματεία της ΠΟΚΚ τη πρώτη και τελευταία σελίδα του καταστατικού με τις υπογραφές (βλέπε ηλεκτρονικό μήνυμα της 24/04/2018 και ώρα 11:57).

Ως εκ τούτου η διαφωνία προέκυψε από το γεγονός,  ότι για την προσφυγή απαιτούνταν φυσικά πρόσωπα τα οποία και όφειλαν να καταθέσουν αντίγραφο ποινικού μητρώου, έναρξη επιτηδεύματος και φορολογική ενημερότητα ή το τελευταίο εκκαθαριστικό από την εφορία.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος, Κος Ντεληφιλιππίδης, αρνήθηκε να προβεί στην έκδοση των ανωτέρω εγγράφων και η άρνησή του κατέστη σεβαστή και αποδεκτή.

Με βάση αυτά η διαφωνία προέκυψε όταν ο Γεν. Γραμ. Κος Κεσίδης διαβεβαιώθηκε πως ισχύει μεν η πρόταση για την  Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών  Αθήνας- Αττικής  «Οι Ταξιάρχες» και για το δε φυσικό πρόσωπο του Προέδρου ΔΕΝ ισχύει.

4. Από τη μια διαμαρτύρεστε εντόνως και δηλώνετε, ότι θα παραιτηθείτε από την κατατεθείσα αίτηση ακύρωσης ενώ από τη άλλη παραδέχεστε, πως αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνείτε με τις προσβαλλόμενες σε αυτή πράξεις και το Νόμο 4492/17. Ταυτόχρονα κάνετε λόγο ότι μελετάτε και θα σχεδιάσετε μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αγαπητοί συνάδελφοι- συναδέλφισσες , η έννοια «θα σχεδιάσετε» είναι κάτι μελλοντικό και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου λόγω του ότι ο νόμος είναι ήδη σε εφαρμογή.  Όταν η αρχική αντίδραση ξεκινά με «μη» (όπως : μη χάσω, μη ρισκάρω...) και η τελική απάντηση εμπεριέχει «δεν» (όπως δε μπορώ, δε ξέρω, δε θα πετύχω...)  τότε το αποτέλεσμα στη συνδικαλιστική μας δράση είναι «μη-δεν».
Το να μην αντιταχθείς απέναντί του είναι σα να αποδέχεσαι τους όποιους όρους του, σα να καταθέτεις τα όπλα άνευ όρων.
Όποια κι αν είναι τα ποσοστά της επιτυχίας θα το παλέψουμε διεκδικώντας τα δικαιώματά μας.
Η θέση που διακατέχουμε, ως συνδικαλιστικός φορέας, χρήζει δυναμισμού και άμεσης αποφασιστικότητας ως προς την εκτέλεση των ειλημμένων αποφάσεων του σώματος.  Άρα, ανεξάρτητα από τη ποσοστιαία αναλογία της επιτυχίας απέναντι στην ΚΥΑ, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με την εντολή που έχουμε λάβει από το σώμα.

5. Με όλο το σεβασμό προς την Διοίκησή σας και τη μακρόχρονη εμπειρία που σας διακατέχει , είμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε πως σε κάθε έγγραφο το οποίο φέρει το λογότυπό σας και απευθύνεται οπουδήποτε υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται  με αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα ή άλλων στη θέση αυτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ευελπιστούμε ότι με την παρούσα επιστολή απαντάμε και επεξηγούμε στην εννεαμελή διοίκησή σας τις τυχόν διαφωνίες που προέκυψαν, παραμερίζοντας έτσι  τα προσωπικά θέματα του καθενός. Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη».!

Από τον Οκτώβριο του 2017, που εξελέγη το νέο 25μελές της ΠΟΚΚ κλήθηκε  να πάρει αποφάσεις για σοβαρά θέματα, όπως τη προσφυγή για το θέμα της Ταμειακής στο ΣτΕ και την αποχώρηση από την ΕΔΟΚ.     
Είναι απορίας άξιον, να πραγματοποιείται 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ στη πόλη των Αθηνών και ενώ παρίστανται εκπρόσωποι των Κρεοπωλών από όλη τη χώρα κατ’ επανάληψη να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των Αθηνών. Στο σημείο αυτό, διερωτάται κανείς, πως λήφθηκαν αποφάσεις για τα ζητήματα αυτά;
Επομένως, θα ήταν φρόνιμο στις Γενικές Συνελεύσεις σας, να προσκαλείται εκπρόσωπος της ΠΟΚΚ, ο οποίος και θα ενημερώνει το σώμα για  αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε σοβαρά θέματα  για τα οποία οι αντιπρόσωποί σας δήλωσαν άγνοια.                                                                   
Η ενότητα και η συλλογικότητα είναι κάτι το οποίο πρέπει να σεβαστούμε και να στηρίξουμε όλοι, επειδή το «η ισχύς εν τη ενώσει» εδώ και εξήντα χρόνια είναι η αρχή της ΠΟΚΚ.

22 June 2018
Banner