«Η δημιουργική ασάφεια συνεχίζεται…» λέει η ΠΟΚΚ, κινητικότητα στο ΥΠΑΑΤ για τις ταμειακές

23 April 2018

«Η δημιουργική ασάφεια συνεχίζεται…» λέει η ΠΟΚΚ, κινητικότητα στο ΥΠΑΑΤ για τις ταμειακές

Στην ακολουθούμενη από το ΥΠΑΑΤ τακτική «δημιουργικής ασάφειας» αναφέρεται για άλλη μία φορά με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των κρεοπωλών. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός στο ΥΠΑΑΤ διότι οι επιτελείς αντιλαμβάνονται ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη διευκρινίσεων. Ταυτόχρονα, εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι διεργασίες για να υπάρξουν οι διευκρινίσεις που ζητούν οι κρεοπώλες, ενώ και η ΠΟΚΚ φαίνεται ότι μελετά περαιτέρω κινήσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΚΚ αναφέρει:

«Αν και παρήλθε το εξάμηνο από τη ψήφιση του Νόμου 4492/17 “περί ταμειακών μηχανών” ΔΕΝ υπήρξε μέχρι τώρα καμία επίσημη διευκρινιστική εγκύκλιος, ως προς την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο, ως ΠΟΚΚ, έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν προσδίδει επιπλέον πληροφόρηση στον καταναλωτή από αυτό που ήδη εφαρμόζουμε στη ζυγιστική μηχανή.

Έτσι ούτε εμείς, ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά ούτε και οι τεχνικοί ταμειακών μηχανών γνωρίζουμε ουσιαστικά τι εν τέλει θα εφαρμοστεί.

Ως αποτέλεσμα αυτών είναι να μην μπορούμε να εφαρμόσουμε το μέτρο στις ταμειακές μηχανές λόγω ασάφειας, μη πληροφόρησης και πιθανής παρερμηνείας.

Αναμένουμε εξελίξεις…»

23 April 2018
Banner
Banner