Η διατροφική εκπαίδευση στο επίκεντρο της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

23 July 2018

Η διατροφική εκπαίδευση στο επίκεντρο της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

Ποικιλία, μέτρο, ισορροπία. Αυτό αποτελεί το τρίπτυχο της σωστής παιδικής διατροφής. Αυτό είναι και το συμπέρασμα που προέκυψε μέσα από την εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η βιομηχανία τροφίμων ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με ειδικούς διατροφολόγους, σε παιδικές κατασκηνώσεις χθες, Κυριακή 22 Ιουλίου.

Δεκάδες παιδιά-κατασκηνωτές συμμετείχαν στα διαδραστικά καινοτόμα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση. Μέσα από ερωτήσεις, παιχνίδια αλλά και ειδικές προβολές οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις γνώσεις τους για τους ιδανικούς συνδυασμούς τροφίμων, για τις σωστές ποσότητες, καθώς και για άλλα θέματα διατροφής.

Από την πλευρά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, η Μαριλένα Νιτσιάκου σημείωσε: «Η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διατροφής αποτελεί διαχρονική μας δέσμευση και ταυτόχρονα μεγάλο ζητούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ενσωματώνουμε συνεχώς νέες καινοτόμες δράσεις».

Ειδικότερα, σε σχέση με την εκπαιδευτική δράση, αυτή εξελίχθηκε σε 3 στάσεις: Η πρώτη αφορούσε οπτικοακουστική προβολή, όπου ειδικός συνεργάτης – διατροφολόγος ανέπτυξε στα παιδιά τη σημασία της διατροφικής πυραμίδας, ενώ έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις κυριότερες ομάδες τροφίμων που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών.

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μετακινήθηκε σε δύο τεράστιους καμβάδες όπου στον ένα απεικονιζόταν καλλιτεχνικά η διατροφική πυραμίδα ως… Διατροφονήσι και στον άλλο ένα τεράστιο πιάτο όπου τα παιδιά έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις να τοποθετήσουν στη σωστή θέση και στις σωστές αναλογίες, τα τρόφιμα – παιχνίδια που τους είχαν δοθεί. Στη συνέχεια, ο κύκλος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ενός παιδικού σταυρόλεξου.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστική αφίσα με χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή τους.

Στο χρόνο που θα ακολουθήσει, η εταιρεία θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις μένοντας πίστη στη διαχρονική της δέσμευση που αφορά τη σωστή διατροφή.

23 July 2018
Banner