Ημερίδα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης

08 July 2016

Ημερίδα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας και ώρα 9.30 π.μ., Εκδήλωση – Ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), για τις ενέργειες προώθησης των αγροτικών προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι, οι φορείς της χώρας µας να εμπλουτίσουν τις προωθητικές τους δραστηριότητες από εμπειρίες και παραδείγματα επιτυχών προωθητικών ενεργειών ευρωπαϊκών προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης άλλων χωρών, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και κυρίως τη ναυαρχίδα των Γ.Ε. της χώρας µας δηλαδή την ΠΟΠ Φέτα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονοµικών, του ΕΟΤ, καθώς επίσης και φορείς εκπροσώπησης γαλακτοκομικών προϊόντων.
Στο πρόγραμμα της Ημερίδας, ξεχωρίζουν οι παρουσιάσεις παραδειγμάτων προώθησης προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης, από τους Laurent Damiens (Διευθυντής Επικοινωνίας της Γαλλικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Γαλακτοκομικού Τομέα), Giorgio Mercuri (Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Συνεταιρισμών Γεωργικών Προϊόντων Διατροφής), Gabriel Trenzado Falcon (Διευθυντής των Συνεταιρισμών Γεωργικών Προϊόντων Διατροφής της Ισπανίας).
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση επί των συμπερασμάτων, την οποία θα συντονίσει η Ευαγγελία Κούρεντα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ.

08 July 2016
Banner
Banner