H ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16/3

16 March 2023

H ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16/3

Τη συμπόρευση της στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανακοίνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλους τους Έλληνες. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων  η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ, με απόφαση του Προεδρείου της, αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μη ξαναθρηνήσει η χώρα ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα καλεί και όλες τις τοπικές και κλαδικές Ομοσπονδίες της να συμμετέχουν μαζικά σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, σε τοπικές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κινητοποίησης.

Το κεντρικό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί, με την συμμετοχή όμορων Ομοσπονδιών της Αττικής, στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11.00 π.μ.

Συμμετέχουν και οι κρεοπώλες

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και οι κρεοπώλες της Αθήνας:

Η Ένωση Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής «Οι Ταξιάρχες» συγκλονισμένη από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη συμπαραστέκεται στο πένθος που βιώνει η χώρα μας και αγωνίζεται για ένα ασφαλέστερο μέλλον.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε, όπως όλα τα Σωματεί - μέλη της ΠΟΚΚ, στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση.

Το κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίαςστην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 11.00 π.μ.

16 March 2023
Banner
Banner